Τρίτη 24 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Συνεχίζουν με την απεργία της Πέμπτης

Με συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας έδωσαν την πρώτη απάντησή τους στην επιχείρηση κατεδάφισης του δικαιώματος στην Ασφάλιση οι εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Με κεντρικό αίτημα την άμεση απόσυρση των αντιασφαλιστικών σχεδίων, εκπαιδευτικοί από σχολεία του Λεκανοπεδίου -στο πλαίσιο της δίωρης διευκολυντικής στάσης εργασίας που κήρυξε η ΟΛΜΕ- μαζί με τους εκπροσώπους των ΕΛΜΕ που βρέθηκαν στην Αθήνα για τη γενική συνέλευση προέδρων που έγινε χτες, συγκεντρώθηκαν στην οδό Μητροπόλεως στη 1 το μεσημέρι φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβερνητικής αντιασφαλιστικής πολιτικής.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών, στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν με αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων, ο υπουργός Παιδείας Π. Ευθυμίου επανέλαβε την κυβερνητική επιχειρηματολογία για την «αναγκαιότητα» των μέτρων που προωθούνται και είπε ότι θα υπάρξει διαδικασία διαλόγου και με την ΟΛΜΕ ξεχωριστά από την ΑΔΕΔΥ.

Με αφορμή αυτό, η ΕΣΑΚ ΔΕΕ επισημαίνει τις ευθύνες της πλειοψηφίας στο ΔΣ της ΟΛΜΕ που, εγκλωβισμένη στη δήθεν ιδιαιτερότητα του κλάδου των καθηγητών, παγιδεύει και το ίδιο το κίνημα, καθώς έδωσε την ευκαιρία στην κυβέρνηση να παραπέμπει σε ξεχωριστό διάλογο.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε στην αντιπροσωπεία των καθηγητών ότι στις 10.5.2001 θα ανακοινώσει στις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες το τριπλό νομοσχέδιο για την επιμόρφωση, την αξιολόγηση και τη σύσταση οργανισμού επιμόρφωσης εκπαιδευτικών.

Οι συγκεντρωμένοι ανανέωσαν το ραντεβού για τα απεργιακά συλλαλητήρια που θα γίνουν την Πέμπτη 26 Απρίλη. Τη συμμετοχή των δασκάλων και νηπιαγωγών στην 24ωρη απεργία στις 26 Απρίλη αποφάσισε και η ΔΟΕ, που καλεί τα ΔΣ της Συλλόγων να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας. Στην απεργία και στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Λειτουργών που απορρίπτει τις προτάσεις της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό. Ετσι, μαζί με τα δημόσια σχολεία, την Πέμπτη δε θα λειτουργήσουν ιδιωτικά σχολεία, ΙΕΚ, ΤΕΕ, φροντιστήρια και ξένα σχολεία.

  • Τη συμμετοχή της στην απεργία της Πέμπτης αποφάσισε επίσης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού ΑΕΙ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ