Τρίτη 24 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Απεργιακές συγκεντρώσεις παντού

Σε πολεμική ετοιμότητα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ

Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της Πέμπτης, οργανώνουν οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων στη Θεσσαλονίκη, αλλά και τις άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας. Στις 10 το πρωί της Πέμπτης προγραμματίζονται απεργιακές συγκεντρώσεις, έξω από τα Εργατικά Κέντρα, σχεδόν σε όλες τις πόλεις της περιοχής, από την Κοζάνη ως την Αλεξανδρούπολη.

Στη Θεσσαλονίκη, μέσα από τις περιοδείες που πραγματοποιούν καθημερινά τα στελέχη του ΠΑΜΕ, στους χώρους δουλιάς, αναδεικνύεται η καθολική αντίθεση των εργαζομένων στο πακέτο ασφαλιστικών μέτρων της κυβέρνησης και η διάθεση αγωνιστικά να αποκρουστεί η νέα επίθεση στα εργατικά δικαιώματα. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν πως μαζικά θα συμμετέχουν στη μεγάλη προσυγκέντρωση που οργανώνει το ΠΑΜΕ, στις 10 το πρωί, την ημέρα της απεργίας, στο χώρο μπροστά από το Αγαλμα του Βενιζέλου και εκφράζουν την απαίτησή τους να μη συμμετέχουν τα κορυφαία συνδικαλιστικά όργανα (ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ) στον κοινωνικό διάλογο - απάτη.

Με δική τους προσυγκέντρωση θα συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης. Μετά από απόφαση των Συλλόγων Εργαζομένων, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ θα συγκεντρωθούν στις 10 το πρωί μπροστά στην πλατεία Δημαρχείου στη Θεσσαλονίκη.

Προσυγκέντρωση στις 10 το πρωί έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας τους, έχουν ορίσει και οι εργαζόμενοι στα Εμφιαλωμένα Ποτά.

Οι οικοδόμοι έχουν κυριολεκτικά οργώσει ήδη κάθε χώρο δουλιάς και συνεχίζουν να βρίσκονται κοντά στους συναδέλφους τους στα γιαπιά, ενημερώνοντας για το Ασφαλιστικό και την ανάγκη αγωνιστικής αντίστασης στην ενιαία αντιλαϊκή - αντεργατική επίθεση κυβέρνησης και ΕΕ.

Στο μεταξύ το ΠΑΜΕ, από χτες έχει εντείνει το πρόγραμμα περιοδειών, εξορμήσεων και άλλων δραστηριοτήτων, προκειμένου να μεταφέρει το κάλεσμα αντίστασης και αγώνα σε όσο το δυνατό περισσότερους εργαζόμενους. Χτες πραγματοποιήθηκαν περιοδείες στο κεντρικό υποκατάστημα του ΟΤΕ, στη ΔΕΘ και σε άλλους χώρους δουλιάς του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Σήμερα προγραμματίζονται περιοδείες στη ΔΕΗ της Παπαναστασίου, στον ΟΤΕ Τούμπας, στο Λιμάνι και στους χώρους δουλιάς του Μετάλλου.

Χτες από τις 9 το πρωί έως και το μεσημέρι, εργαζόμενοι μαζί με συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν μαζική εξόρμηση έξω από το κεντρικό κατάστημα του ΙΚΑ στην οδό Αριστοτέλους. Με τις ντουντούκες στα χέρια, φωνάζοντας συνθήματα και μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό, καλούσαν τους ασφαλισμένους να πάρουν στα χέρια τους την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Καλούσαν σε απεργιακή επιφυλακή και μαζική αγωνιστική δράση, με πρώτο σταθμό την 24ωρη απεργία της Πέμπτης, επόμενο το γιορτασμό της Πρωτομαγιάς -που θα γίνει στις 10 το πρωί με συγκέντρωση στην κεντρική πύλη του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης και ειδικά φέτος πρέπει να αποτελέσει τη μεγάλη απάντηση του ταξικού κινήματος στη μεγάλη πρόκληση της αντιασφαλιστικής επίθεσης-, αλλά και σε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση το επόμενο διάστημα.

Τη συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης, αλλά και στην απεργία της 1ης Μάη, ανακοίνωσε η Ενωση Εργατοϋπαλλήλων Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης. Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες χαρακτηρίζουν «ταφόπλακα» για το Ασφαλιστικό τις προτάσεις της κυβέρνησης και προειδοποιούν με νέες κινητοποιήσεις μετά την Πρωτομαγιά, οι οποίες θα αποφασιστούν μέσα από έκτακτη Γενική Συνέλευση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αύριο ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ με το ΠΑΜΕ! (2005-12-13 00:00:00.0)
Με τις ταξικές δυνάμεις στο Αγαλμα του Βενιζέλου (2005-03-17 00:00:00.0)
Με όλες τις δυνάμεις για την επιτυχία της (2004-03-24 00:00:00.0)
Να γίνει υπόθεση εργαζομένων και σωματείων (2004-03-23 00:00:00.0)
Να μην περάσουν τα αντεργατικά μέτρα (2000-12-07 00:00:00.0)
Πυκνώνουν οι περιοδείες (1997-12-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ