Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Σε πλήρη εξέλιξη τα μπλόκα των αγροτών

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.--

Εντείνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις και τα μπλόκα σε κεντρικές αρτηρίες της Κολομβίας, με αφορμή τις συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου της κυβέρνησης του Προέδρου Χουάν Μανουέλ Σάντος με τις ΗΠΑ και την ΕΕ που αναμένεται να καταφέρει ισχυρό πλήγμα στα εισοδήματα των μικρών και μεσαίων καλλιεργητών, παρά τις προσπάθειες των κρατικών δυνάμεων καταστολής να τα διαλύσουν.

Χτες, αρκετοί διαδηλωτές που βρίσκονταν σε μπλόκο κεντρικής οδικής αρτηρίας που συνδέει την πρωτεύουσα Μπογκοτά με την κεντρική περιοχή Βιγιαβισένσιο, τραυματίστηκαν από τα γκλομπς αστυνομικών, όταν οι τελευταίοι επιχείρησαν να διαλύσουν το οδόφραγμα. Παρά τις προσπάθειες, το μπλόκο παρέμεινε στη θέση του, ενώ την ίδια τύχη είχε παρόμοια αστυνομική επιχείρηση σε μπλόκο οδικής αρτηρίας της νοτιοδυτικής πόλης Κάουκα.

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις στην Κολομβία έχουν ξεκινήσει από τις 19 Αυγούστου και έχουν σημαντική λαϊκή απήχηση.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος Σάντος, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις προέβη σε μίνι κυβερνητικό ανασχηματισμό, αντικαθιστώντας πέντε από τους υπουργούς της κυβέρνησής του, συμπεριλαμβανομένου των υπουργείων Εσωτερικών και Γεωργίας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ