Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Σήμερα στις κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές

ΚΑΜΠΕΡΑ.--

Νέα ομοσπονδιακή βουλή των αντιπροσώπων, γερουσία και κυβέρνηση καθορίζουν σήμερα με την ψήφο τους περίπου 14.000.000 εγγεγραμμένοι Αυστραλοί ψηφοφόροι, συμμετέχοντας στις εκλογές της 7ης Σεπτέμβρη, έχοντας να διαλέξουν μεταξύ της κεντροδεξιάς Συμμαχίας - Εθνικό και Φιλελεύθερο Κόμμα, του Τόνι Αμποτ και των κεντροαριστερών Εργατικών του απερχόμενου πρωθυπουργού Κέβιν Ραντ.

Τα κεντρικά διλήμματα που τίθενται και σε αυτές τις εκλογές είναι κυρίως η οικονομία, οι μετανάστες, ενώ σημαντικό μέρος της προεκλογικής εκστρατείας αναλώθηκε στις κεντρικές θέσεις των δύο μεγαλύτερων κομμάτων της αστικής τάξης για την Υγεία, την Παιδεία, την Αμυνα. Οι διαφορές ανάμεσα στους Εργατικούς του απερχόμενου πρωθυπουργού Κέβιν Ραντ, και τον κεντροδεξιό Συνασπισμό του Τόνι Αμποτ δεν είναι ούτε μεγάλες, ούτε διακρίνονται από βαθιές ιδεολογικές αντιθέσεις. Βασικό τους στόχο έχουν την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της αστικής τάξης και του μεγάλου κεφαλαίου και τον «εγκλωβισμό» των εργαζομένων σε ψευτοδιλήμματα και πολιτικές που θα υφαρπάξουν τη λαϊκή ψήφο, και μαζί τα εναπομείναντα δικαιώματα και κατακτήσεις χρόνων...

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έφεραν πιθανότερο νικητή τον κεντροδεξιό Τ. Αλμποτ που ήταν και ο εκλεκτός του μεγιστάνα Ρούμπερτ Μέρντοχ που ελέγχει το 70% του Τύπου στην Αυστραλία. Χαρακτηριστική είναι η δημοσκόπηση Galaxy που δείχνει πως ο Συνασπισμός του Αλμποτ συγκεντρώνει 53% και οι Εργατικοί του Ραντ 47%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ