Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Επιχειρούν να αναστηλώσουν τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό

Σχόλιο του ΠΑΜΕ για τις δηλώσεις του Γ. Μιχελάκη και τον τρόπο εκλογής των οργάνων στο συνδικαλιστικό κίνημα

Την έντονη εναντίωσή του στις προτάσεις του υπουργού Εσωτερικών για αλλαγή του τρόπου εκλογής των συνδικαλιστικών οργάνων κατά τα πρότυπα των αλλαγών που προωθούνται στην Τοπική Διοίκηση, με τη συγκρότηση κοινών και όχι ξεχωριστών ψηφοδελτίων από κάθε παράταξη, όπως γίνεται μέχρι σήμερα, εκφράζει το ΠΑΜΕ. Σημειώνεται ότι ο υπουργός Γ. Μιχελάκης προχτές κατά τη συνάντησή του με τους περιφερειάρχες για το νέο τρόπο εκλογών στην τοπική διοίκηση το συνέδεσε ευθέως και με τις εκλογές στα συνδικάτα και στα συνδικαλιστικά όργανα και μάλιστα ισχυρίστηκε πως αυτό είναι έκφραση του «ακηδεμόνευτου συνδικαλισμού»! «Ο ακηδεμόνευτος τρόπος εκλογής, είπε, (...) θα μπορούσε να ισχύσει και για τις εκλογές συνδικαλιστικών οργάνων. Τόσα χρόνια δε μιλάμε για ακηδεμόνευτο συνδικαλισμό; Αυτό δεν είναι πάγιο αίτημα της κοινωνίας και των εργαζομένων;»

Η παρέμβαση αυτή βέβαια, ούτε καινούρια είναι ούτε τυχαία. Και πέρυσι με ανάλογες τοποθετήσεις κυβερνητικά στελέχη υποδείκνυαν αλλαγή του τρόπου λήψης αποφάσεων για την προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων από τα συνδικάτα, προτείνοντας αυτές να παίρνονται από το σύνολο των εργαζομένων και όχι από τους συμμετέχοντες στις γενικές συνελεύσεις των σωματείων και τις διοικήσεις τους. Πρόταση που επί της ουσίας βάζει ανυπέρβλητα εμπόδια στην προκήρυξη απεργιών.

Καταδικάζει το ΠΑΜΕ

Με την παρέμβαση αυτή επιχειρείται η αναστήλωση του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού και το χτύπημα του ταξικού προσανατολισμού του κινήματος, σχολιάζει το ΠΑΜΕ και, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Μετώπου για τις δηλώσεις του Γ. Μιχελάκη, σημειώνει:

«Ν' αφήσει τα παραμύθια ο κος Μιχελάκης περί κομματικού εναγκαλισμού των συνδικάτων εξαιτίας του οποίου, όπως λέει, έχει μειωθεί το κύρος των συνδικάτων. Το πρόβλημα των συνδικάτων δεν είναι αυτό.

Αν υπάρχει απαξίωση είναι εξαιτίας του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που έχει βαρύτατες ευθύνες γιατί έχει αποδεχθεί, μπαίνει μπροστά για την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Με την παρέμβασή τους αυτή επιδίωξή τους είναι να αναστηλώσουν τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό και να χτυπήσουν τον ταξικό προσανατολισμό του κινήματος, γιατί γνωρίζουν ότι η εργατική τάξη αργά ή γρήγορα θα ανασυνταχθεί και θα οργανώσει την αντεπίθεσή της».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών κατά τη συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, o Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ σημείωσε μεταξύ άλλων: «...γνωρίζουν πολύ καλά, η κυβέρνηση, η εργοδοσία, ο ΣΕΒ, ότι αργά ή γρήγορα η εργατική τάξη, μέσα από τα προβλήματα, τις δυσκολίες, θα ορθώσει ανάστημα και θα αντεπιτεθεί. Και μπροστά σε αυτήν τη γνώση που έχουν, επιχειρούν να χτυπήσουν ιδιαίτερα το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και μάλιστα από τις πληροφορίες που έχουμε θέλουν να βάλουν χέρι συνολικά στο νόμο που αφορά τα συνδικάτα και ιδιαίτερα τη δράση των συνδικάτων.

Εμείς θα δυναμώσουμε τη δουλειά μας, θα δυναμώσουμε τη δράση μας, την προσπάθεια οργάνωσης των εργαζομένων στα συνδικάτα το επόμενο διάστημα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στη μάχη για να φτάσει παντού το κάλεσμα μάχης ενάντια στη συνδικαλιστική μαφία (2019-04-09 00:00:00.0)
Σκληρή μάχη για συνδικάτα στα χέρια των εργατών! (2019-03-02 00:00:00.0)
Με νόθες διαδικασίες η «επαναλειτουργία» του Συνδικάτου στο Ηράκλειο (2018-02-08 00:00:00.0)
Συκοφαντίες και κλίμα τρομοκρατίας από την πλειοψηφία (2013-11-22 00:00:00.0)
Φοβούνται τη δύναμη του λαού (2011-09-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ