Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΟΕ
Κρίσιμη συνεδρίαση

Σε τρία σημαντικά ερωτήματα καλείται ν' απαντήσει η 125η σύνοδος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, η οποία αρχίζει σήμερα και ολοκληρώνεται την Τρίτη στο Μπουένος Αϊρες.

  • Τη διοργανώτρια χώρα των Ολυμπιακών Αγώνων το 2020. Διεκδικούν την ανάληψη Τόκιο, Μαδρίτη και Κωνσταντινούπολη. Η ψηφοφορία (συμμετέχουν 137 μέλη της ΔΟΕ) θα γίνει σήμερα και το αποτέλεσμά της αναμένεται να ανακοινώσει ο Ζακ Ρογκ, λίγο μετά τις 23.00.
  • Ποιο από τα τρία αθλήματα (πάλη, σόφτμπολ/μπέιζμπολ, σκουός), τα οποία έχει επιλέξει η Εκτελεστική Επιτροπή, θα βρίσκεται στο πρόγραμμα. Η ψηφοφορία θα γίνει αύριο και η ετυμηγορία της αναμένεται περίπου στις 19.00.
  • Την Τρίτη, θα αναδειχθεί (από τα 98 μέλη με δικαίωμα ψήφου) ο 9ος πρόεδρος της ΔΟΕ. Ο Ζακ Ρόγκ, αποχωρεί - ύστερα από 12 χρόνια - και 8 παράγοντες (αριθμός ρεκόρ) διεκδικούν να τον αντικαταστήσουν. Οι Μπαχ (Γερμανός), Μιάνγκ (Σιγκαπουρινέζος), Κάριον (Πορτορικανός), Μπούμκα (Ουκρανός), Γου (Ταϊβανέζος), Οσβαλντ (Ελβετός). Η ανακοίνωση αναμένεται στις 18.30.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ