Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ - ΛΕΤΟΝΙΑ
Νίκη για πολλούς λόγους

Η Εθνική υποδέχεται απόψε (21.45, MEGA) τη Λετονία - στην 8η αγωνιστική του έβδομου προκριματικού ομίλου για το Μουντιάλ του 2014 - με μοναδικό στόχο τη νίκη, ώστε να διατηρηθεί στην κορυφή. Είτε με συγκάτοικο τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, είτε μόνη, αν η Σλοβακία της (ξανα)κάνει δώρο. Στη δεύτερη (ιδανική) περίπτωση, θα έχει ξαναγίνει το φαβορί για την απ' ευθείας πρόκριση, αφού όλα θα εξαρτώνται από τα δικά της αποτελέσματα.

Τέσσερις μέρες μετά την επικράτηση στο Λιχτενστάιν (1-0, 72' Μήτρογλου), οι «γαλανόλευκοι» αναζητούν σήμερα στο «Γ. Καραϊσκάκης» το ίδιο αποτέλεσμα (νίκη) αλλά εντελώς διαφορετική εικόνα, απ' αυτή του πρώτου ημιχρόνου του προηγούμενου αγώνα. Αυτή που ανάγκασε τον Φερνάντο Σάντος να μιλήσει - μεταξύ άλλων - για ομάδα καρικατούρα.

Ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας θεωρεί ότι το πάθημα έγινε μάθημα αλλά επανέλαβε ότι «πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό για να πάρουμε τη νίκη. Δε θα είναι εύκολο παιχνίδι. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε όπως στο δεύτερο ημίχρονο με το Λιχτενστάιν. Πρέπει να πιέσουμε, να μην επιτρέψουμε στους Λετονούς να κάνουν παιχνίδι, να πιέσουμε κοντά στη δικιά τους εστία και αν το κάνουμε αυτό θα έχουμε ευκαιρίες. Αν επιτρέψουμε στον αντίπαλο να έχει κατοχή κι εμείς είμαστε αργοί, τότε σίγουρα θα έχουμε προβλήματα και αυτό δεν έχει να κάνει με συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές».

Οι άλλες αναμετρήσεις του ομίλου είναι: Σλοβακία - Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Λιθουανία - Λιχτενστάιν. Η βαθμολογία: Βοσνία, Ελλάδα 16, Σλοβακία 12, Λετονία 7, Λιθουανία 5, Λιχτενστάιν 2.

Η Εθνική ελπίδων - στην πρεμιέρα των υποχρεώσεών της, στον 7ο προκριματικό όμιλο του EURO 2013/15 - υποδέχεται (18.30, Δημοτικό γήπεδο Περιστερίου) τη Μάλτα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ