Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΡΒΙΑ
Προς δάνειο από τα Αραβικά Εμιράτα

Σύμβουλος της κυβέρνησης ο Ντ. Στρος - Καν

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.--

Ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης, Αλεξάντερ Βούτσιτς, επιβεβαίωσε χτες πως οι πρόσφατες συνομιλίες Σέρβων αξιωματούχων με τον σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζάγιεντ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων αποσκοπούσαν στη χορήγηση δανείου 2 - 3 δισ. δολαρίων με χαμηλότοκο επιτόκιο και 30ετή προθεσμία αποπληρωμής.

Ο Βούτσιτς μιλώντας στο σερβικό κρατικό ραδιοσταθμό ανέφερε ότι με το δάνειο η Σερβία θα είναι σε θέση να αποπληρώσει χρέη, να μειώσει το δημόσιο χρέος έως ότου επιστρέψει η αποστολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και να διαθέσει τα υπόλοιπα χρήματα σε «δράσεις τόνωσης της οικονομίας». Πρόκειται βέβαια για δάνειο που θα ενισχύσει την καπιταλιστική ανάπτυξη και δεν έχει καμία σχέση με την αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζομένων. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον κατασκευαστικό τομέα, όπου προβλέπεται πεδίο σημαντικής κερδοφορίας που θα βασιστεί και στην ισοπέδωση των εργατικών δικαιωμάτων.

Είναι επίσης ενδεικτικό ότι γι' αυτή την αποστολή χρέη συμβούλου της σερβικής κυβέρνησης δέχθηκε να αναλάβει ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος - Καν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ