Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ - ΕΣΠΑ
Μεταφέρουν 570 εκατ. σε... αποδοτικά προγράμματα

Τα κοινοτικά κονδύλια μοχλός για τη δημιουργία επικοινωνιακών εντυπώσεων

Μεταφορά κεφαλαίων ύψους 570 εκατ. ευρώ, από Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ τα οποία εμφανίζουν χαμηλή απορροφητικότητα, προς άλλα (κατά βάση σε προγράμματα που αφορούν τους αυτοκινητόδρομους) ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης.

Στο σχετικό ενημερωτικό σημείωμα, δικαιολογείται η μεταφορά των κεφαλαίων από πρόγραμμα σε πρόγραμμα, με το γνωστό επιχείρημα, ότι ορισμένα Επιχειρησιακά Προγράμματα τα οποία εμφανίζουν χαμηλή απορροφητικότητα, κινδυνεύουν με περικοπές κοινοτικών πόρων στο τέλος του έτους.

Αναφέρεται επίσης, ότι από την αναθεώρηση των προγραμμάτων, εξασφαλίζονται τα 1,2 δισ. ευρώ που απαιτούνται για την ενίσχυση των αυτοκινητοδρόμων και τα 380 εκατ. ευρώ για τα μέτρα κοινωνικής στήριξης... Λόγος γίνεται για 210 εκατ. ευρώ για «κοινωφελή εργασία» και 170 εκατ. ευρώ για βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Η... ευαισθησία του υπουργείου Ανάπτυξης και κατ' επέκταση της συγκυβέρνησης για την προώθηση μέτρων «κοινωνικής στήριξης» είναι ευκολονόητη, αν αναλογιστούμε ότι μπροστά μας βρίσκονται οι δημοτικές εκλογές, ενώ σύμφωνα με ορισμένα σενάρια η συγκυβέρνηση προσβλέπει σε διπλή (δημοτικές και ευρωεκλογές) ή και σε τριπλή (δημοτικές - ευρωεκλογές - εθνικές εκλογές) αναμέτρηση τον προσεχή Μάη. Και από την άποψη αυτή τα κονδύλια του ΕΣΠΑ θα χρησιμοποιηθούν για τις προεκλογικές ανάγκες της συγκυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ