Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΟΤΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Πρόταση κλιμάκωσης του αγώνα

Την πρόταση για νέα 48ωρη απεργία στις 23 και 24 Σεπτέμβρη και ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου προγράμματος δράσης καταθέτουν οι ταξικές δυνάμεις στις Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ, με στόχο την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης - πλουτοκρατίας - ΕΕ. Ενάντια στη διαθεσιμότητα και στις απολύσεις, ενάντια στα μέτρα που τσακίζουν τη σταθερή δουλειά και συνολικά τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Σε ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας ΟΤΑ του ΠΑΜΕ επισημαίνεται ότι η συμμετοχή στην απεργία του κλάδου έδειξε την αποφασιστικότητά του, «έδειξε τις αγωνιστικές διαθέσεις που υπάρχουν». Στη βάση αυτή προτείνεται ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης και συγκεκριμένα:

  • 48ωρη απεργία στις 23 και 24 Σεπτέμβρη, με Γενική Συνέλευση ώστε οι ίδιοι οι συνάδελφοι να αποφασίζουν, να παίρνουν την υπόθεση της εξέλιξης και της κλιμάκωσης του αγώνα στα χέρια τους.
  • Πρόγραμμα αγωνιστικών δραστηριοτήτων από κάθε Σωματείο, από κάθε απεργιακή επιτροπή, κοινή δράση με φορείς και λαϊκά στρώματα, που πλήττονται από αυτή τη βάρβαρη πολιτική.
  • Συμμετοχή στις 5 Οκτώβρη στα πανελλαδικά συλλαλητήρια που καλεί το ΠΑΜΕ και συμμετέχουν συνδικάτα για την υπεράσπιση των ΣΣΕ, της δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης, ενάντια στη φοροληστεία και σ' όλα τα χαράτσια, ενάντια στους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας.
  • Προετοιμαζόμαστε όλοι οι κλάδοι, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, για νέα προειδοποιητική πανελλαδική, πανεργατική απεργία μέσα στον Οκτώβρη. Επιδιώκουμε η γενική αυτή απεργία να μην έχει προηγούμενο, να δείξει ο λαός μας την τεράστια δύναμή του, να τρομοκρατήσει κυβέρνηση - πλουτοκρατία - ΕΕ, να τους ανατρέψει. Τέτοια γενική απεργία θέλουμε και για μια τέτοια σύγκρουση πρέπει να προετοιμαστεί το κίνημα.
  • Με αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων καταδικάζουμε τη δολοφονική συμμορία, τα ναζιστικά σκουπίδια της Χρυσής Αυγής, τα μαντρόσκυλα των αφεντικών, που δολοφόνησαν ένα νέο άνθρωπο στο Κερατσίνι, που οργάνωσαν δολοφονική επίθεση ενάντια σε στελέχη και μέλη του ΚΚΕ.
Δεύτερη μέρα της πανδημοσιοϋπαλληλικής 48ωρης

Στη χτεσινή δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας στην Αθήνα έγιναν κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους στα ασφαλιστικά ταμεία και από τους εργαζόμενους στη Δημοτική Αστυνομία. Η πρώτη έγινε έξω από το ΤΕΑΔΥ και ακολούθησε πορεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Οι δημοτικοί αστυνομικοί, που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα την ερχόμενη Δευτέρα, συγκεντρώθηκαν στην Αγίου Κωνσταντίνου και επίσης έκαναν πορεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Από τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό δεν προέκυψε κάτι καινούριο.

Στις συγκοινωνίες

Πρόταση για την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων στις συγκοινωνίες κατέθεσαν σε σύσκεψη των σωματείων των αστικών συγκοινωνιών Αττικής και στο σιδηρόδρομο οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Πρότειναν: Πρώτον, το αμέσως επόμενο διάστημα να πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις και Γενικές Συνελεύσεις σε αστικές συγκοινωνίες και ΟΣΕ, για να αποφασίσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι κλαδική 24ωρη προειδοποιητική απεργία με αιτήματα: Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, για μεταφορές λαϊκή περιουσία. Διεκδίκηση ΣΣΕ χωρίς μείωση μισθών, για μισθούς στα επίπεδα του 2009. Μείωση της τιμής του εισιτηρίου για όλους και δωρεάν για τους ανέργους, φοιτητές, ΑμΕΑ. Πληρότητα τροχαίου υλικού και ασφαλής κυκλοφορία του. Προσλήψεις με συγκροτημένα δικαιώματα. Δεύτερον, παναττική σύσκεψη συνδικάτων για κλιμάκωση κοινής δράσης, κοινούς αγώνες, διεκδίκηση κοινών αιτημάτων.

Οπως σημειώνουν οι ταξικές δυνάμεις σε σχετική ανακοίνωσή τους, οι άλλες παρατάξεις, ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώθηκε, για άλλη μια φορά, ότι κινούνται μεταξύ του κλαδικού βολέματος, της αποσπασματικότητας των αιτημάτων και της περιθωριοποίησης του ρόλου των εργαζομένων. Είναι αυτές που, υιοθετώντας τη λογική της απελευθέρωσης, της ανταγωνιστικότητας και προσφάτως της «υγιούς επιχειρηματικότητας», στηρίζουν τη στρατηγική της κυβέρνησης και του κεφαλαίου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργούν για δεδουλευμένα και ένσημα (2017-11-07 00:00:00.0)
Νέος γύρος απεργιακών κινητοποιήσεων (2013-10-08 00:00:00.0)
Συζητούν την πορεία του αγώνα τους (2013-09-20 00:00:00.0)
Απαντούν με απεργιακές κινητοποιήσεις (2013-09-11 00:00:00.0)
Τη Δευτέρα η Γενική Συνέλευση προέδρων των ΕΛΜΕ (2013-09-07 00:00:00.0)
Σε γενικές συνελεύσεις την ερχόμενη βδομάδα (2013-08-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ