Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΥΠΡΟΣ
Νεκρός άνεργος Ελληνας δίπλα σε κάδο σκουπιδιών

ΛΕΜΕΣΟΣ.--

Την τελευταία του πνοή άφησε την περασμένη Δευτέρα το βράδυ δίπλα σε κάδο σκουπιδιών στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου, στη Λεμεσό της Κύπρου, ένας άνεργος Ελληνας 35 ετών, θύμα της παντελούς έλλειψης προστασίας των ανέργων, ο οποίος διέμενε τα τελευταία χρόνια στο νησί. Σύμφωνα με την νεκροτομή που διενήργησε στο νεκρό ο ιατροδικαστής, ο θάνατός του οφείλεται σε ασφυξία λόγω εισρόφησης εμεσμάτων. Οπως έγινε γνωστό, ο 35χρονος όντας άνεργος αναγκαζόταν να ψάχνει για φαγητό στα σκουπίδια και βασιζόταν στην επαιτεία για τα προς το ζην. Τα έξοδα της κηδείας του 35χρονου ανέλαβαν να καλύψουν ο Δήμος Αγ. Αθανασίου, ο Σύλλογος Ελλαδιτών Κύπρου και το Γραφείο Ευημερίας.

Η Κομματική Οργάνωση Κύπρου του ΚΚΕ σχετικά με τον θάνατο του 35χρονου άνεργου Ελλαδίτη μετανάστη στον Αγ. Αθανάσιο της Λεμεσού, καταγγέλει «την παντελή έλλειψη προστασίας των ανέργων, το συνεχώς αυξανόμενο κόστος διαβίωσης με την εφαρμογή και του Μνημονίου οδηγεί στην εξαθλίωση ακόμα και στο θάνατο τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τους εργαζόμενους στην Κύπρο. Την ίδια στιγμή που δίνονται εκατομμύρια ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τη στήριξη του κεφαλαίου, τα φτωχά λαϊκά στρώματα αναγκάζονται να ζουν στην ανέχεια, να τρέφονται από τα σκουπίδια, να στερούνται τα αυτονόητα για τη διαβίωση τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους, να σταθούν αλληλέγγυοι, να μην επιτρέψουν το θάνατο κι άλλου εργαζόμενου - ανέργου. Να αντιπαλέψουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, να απαιτήσουν άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους, να παλέψουν για την ανατροπή του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, που καταδικάζει στην ανεργία και την εξαθλίωση τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ