Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
39ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Εκδήλωση με την πρεσβεία της Κούβας

Ο πρέσβης της Κούβας μιλώντας στην εκδήλωση
Ο πρέσβης της Κούβας μιλώντας στην εκδήλωση
Εκδήλωση με την πρεσβεία της σοσιαλιστικής Κούβας πραγματοποιήθηκε χτες, πρώτη μέρα του Φεστιβάλ, όπου η ΚΝΕ βραβεύτηκε για την προσφορά και την αλληλεγγύη που έχει διαχρονικά δείξει στις μάχες που δίνει η Κούβα ενάντια στον άδικο αποκλεισμό και για την απελευθέρωση των πέντε Κουβανών ηρώων, που κρατούνται άδικα στα κάτεργα των ΗΠΑ.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Λευτέρης Νικολάου, μέλος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του ΚΣ της ΚΝΕ, τονίζοντας: «Για μας το ζήτημα της ταξικής λαϊκής αλληλεγγύης σε διεθνές επίπεδο δεν είναι απλά ένα ακόμη θέμα. Είναι αρχή, ένα από τα βασικά συστατικά στοιχεία του κομμουνιστικού κινήματος διεθνώς».

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Οσβάλντο Μαρτίνες, πρέσβης της Κούβας στην Ελλάδα, ο οποίος χαιρετίζοντας την εκδήλωση τόνισε: «Σας καλούμε να συμμετέχετε ενεργά στον αγώνα κατά της αισχρής ατιμίας που διαπράττεται εναντίον των πέντε Κουβανών Ηρώων και υπέρ του σεβασμού της αξιοπρέπειας ενός λαού που χρειάστηκε να πληρώσει υψηλό τίμημα προασπίζοντας το δικαίωμά του στην αυτοδιάθεση, την εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία».

Τέλος, παρέδωσε το αναμνηστικό μετάλλιο της «50ής Επετείου» της Ενωσης Νέων Κομμουνιστών της Κούβας προς την ΚΝΕ «σε αναγνώριση των σταθερών σχέσεων αδελφοσύνης και αλληλεγγύης που μας ενώνουν στην οικοδόμηση της ενότητας της νεολαίας και στη δέσμευσή μας να χτίσουμε έναν κόσμο ειρηνικό, με πλήρη αξιοπρέπεια», όπως αναφέρεται στο μήνυμα της ΕΝΚΚ. Και ο εκπρόσωπος της ΚΝΕ επισήμανε τη δέσμευση των νεολαίων κομμουνιστών της Ελλάδας για συνέχιση και πολλαπλασιασμό των προσπαθειών για την απελευθέρωση των πέντε Κουβανών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ