Σάββατο 15 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκλογές όποτε συμφέρει την κυβέρνηση

Την εκλογολογία εμφανίστηκε να ξορκίζει ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, κατά το χτεσινό Υπουργικό Συμβούλιο και να προσπαθεί, ταυτόχρονα, να εμφανίσει την εικόνα ότι η κυβέρνηση προχωράει με ορίζοντα την εξάντληση της τετραετίας και εκλογές το Σεπτέμβρη. Ωστόσο, ο υπουργός Τύπου Δ. Ρέππας διαβεβαίωσε ότι εκλογές θα γίνουν «όταν αυτό είναι απαραίτητο για το συμφέρον της χώρας», προφανώς όποτε η κυβέρνηση εκτιμήσει ότι τη συμφέρει.

Ο Κ. Σημίτης, σύμφωνα με τον υπουργό Τύπου, απευθυνόμενος προς τους υπουργούς, είπε ότι «η εκλογολογία είναι ένα αρνητικό φαινόμενο και δεν πρέπει να συμβάλουμε στη συντήρηση του φαινομένου αυτού». Και για να είναι πιο πειστικός ότι το εννοεί αυτό, τους κάλεσε να εντείνουν τους ρυθμούς της δουλιάς τους, προκειμένου, όπου ανέφερε, να «ολοκληρώσουμε το έργο που έχουμε σχεδιάσει και εξαγγείλει στον ελληνικό λαό».

Ο Δ. Ρέππας υποστήριξε ότι «εμείς δεν πρόκειται να κυβερνήσουμε αυτόν τον τόπο, να οδηγήσουμε τη χώρα με κερδοσκοπική λογική». Και πρόσθεσε: «Οι εκλογές δεν μπορεί να είναι θέμα δημόσιας συζήτησης και μάλιστα με αυτόν τον επιπόλαιο και επιζήμιο τρόπο. Οι εκλογές θα γίνουν, όταν αυτό είναι απαραίτητο για το συμφέρον της χώρας. Αυτό είναι το κεντρικό κριτήριο για κάθε ενέργεια και επιλογή. Πρέπει, λοιπόν, να ολοκληρώσουμε το έργο μας. Ειδικά αυτό το εξάμηνο, ξεχωριστή θέση στην προσπάθειά μας έχει η πολιτική για την ένταξη της χώρας μας στην ΟΝΕ. Εχουμε σχεδιάσει τη δουλιά μας, έως το τέλος της κυβερνητικής θητείας, το Σεπτέμβριο του 2000».

Μάλιστα, προς ενίσχυση αυτού του κλίματος και να για να διασκεδαστούν τα όσα περί εκλογολογίας λέγονται, το Γραφείο του πρωθυπουργού έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση με τις προτεραιότητες της κυβέρνησης ανά υπουργείο, μέσω, βέβαια, των οποίων σκιαγραφείται το πλαίσιο της προεκλογικής προπαγάνδας της κυβέρνησης ανά κάθε τομέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ