Σάββατο 15 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ζητούν μονιμοποίηση οι έκτακτοι στους δήμους

Την τακτοποίηση όλων των εκτάκτων εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ζητά η Επιτροπή Πολιτικής Προσωπικού στους δήμους - αποτελείται από τους Συλλόγους Υπαλλήλων των Δήμων Καλλιθέας, Ταύρου, Ν. Ιωνίας, Ανω Λιοσίων, Βύρωνα, Πετρούπολης, Καματερού, Φυλής, Θρακομακεδόνων, Ρέντη και Μεταμόρφωσης και από τις Επιτροπές Εκτάκτων.

Το ζήτημα θα θέσει η Επιτροπή σε συνέντευξη Τύπου, τη Δευτέρα, 17 Γενάρη, στις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους ΟΤΑ (Καρόλου 24), με αφορμή και την πρόταση νόμου του υπουργείου Δημόσιας Διοίκησης για τους έκτακτους στους δήμους και γενικότερα στο δημόσιο. Στο σημείο αυτό και με σχετικό δελτίο Τύπου, η Επιτροπή Πολιτικής Προσωπικού στους δήμους καλεί την κυβέρνηση και τα κόμματα της Βουλής «να βάλουν τέλος στην ομηρία και την άγρια εκμετάλλευση των εκτάκτων». «Είμαστε αποφασισμένοι - δηλώνει η Επιτροπή - να αγωνιστούμε για να καταργηθεί η ομηρία και η άγρια εκμετάλλευση των εκτάκτων εργαζομένων. Για την τακτοποίηση όλου του προσωπικού που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες, για ενιαία σχέση εργασίας στους δήμους και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού μέσα από τους Οργανισμούς των δήμων».

Με τα παραπάνω αιτήματα, η Επιτροπή διοργανώνει την Τρίτη, 18 Γενάρη, στις 5.30 το απόγευμα, συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και πορεία στη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ