Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ερευνες σε στρατό και αστυνομία

Εντολή για τη διερεύνηση πληροφοριών που δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδα την Κυριακή, σύμφωνα με τις οποίες, μέλη της Χρυσής Αυγής εκπαιδεύονται από εν ενεργεία στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων του στρατού, και τον καταλογισμό ευθυνών, αν υπάρχουν, έδωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Μιχαήλ Κωσταράκο.

Ανάλογη έρευνα, σχετικά με καταγγελίες και δημοσιεύματα στον Τύπο, για ενεργό εμπλοκή αστυνομικών στη δράση της Χρυσής Αυγής και τυχόν συμμετοχή τους στη διάπραξη αδικημάτων, ανατέθηκε χτες στον διευθυντή εσωτερικών υποθέσεων, μετά από εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια.

Επίσης, παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους ο γενικός επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδας, Ι. Δικόπουλος και ο γενικός διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, Α. Κασκάνης. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αφορμή ήταν η ολιγωρία των αστυνομικών αρχών της Χαλκίδας κατά τη διάρκεια των προσαγωγών φασιστοειδών την περασμένη Παρασκευή, για την οποία θα διεξαχθεί ΕΔΕ. Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν ο διευθυντής της αστυνομικής διεύθυνσης Εύβοιας, ο διοικητής και ο αξιωματικός υπηρεσίας του τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας και ο σκοπός της αστυνομικής διεύθυνσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ