Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
39ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Ψηλά η γροθιά για τον Παύλο

Συναυλίες που ξεσήκωσαν, κατάγγειλαν, προβλημάτισαν, διασκέδασαν, έγιναν το βράδυ του Σαββάτου στο Μαθητικό Στέκι. Ιδιαίτερη στιγμή ήταν όταν στη σκηνή ανέβηκαν δύο μουσικοί χιπ χοπ, οι Afaza, Dason, φίλοι του Παύλου Φύσσα, οι οποίοι ξεκίνησαν το πρόγραμμά τους με στίχους του δολοφονηθέντος από τη Χρυσή Αυγή μιξαρισμένο με το τραγούδι του Γ. Αγγελάκα «Σιγά μην κλάψω». Στη συνέχεια είπαν στους θεατές: «Χάσαμε ένα φίλο μας πριν λίγες μέρες και είμαστε εδώ γιατί και ο ίδιος δεν ήθελε να τον κλαίμε... γιατί δεν πέθανε ούτε από ασθένεια, ούτε από ατύχημα... Τον Παύλο τον σκοτώσανε φασίστες... Χρέος μας να απομονώσουμε τους φασίστες ταξικά, μαζικά μέσα από το ΚΚΕ, μέσα από τα σωματεία του ΠΑΜΕ».

Το δεύτερο κομμάτι ξεκινάει με την επιβλητική φωνή του Κ. Βάρναλη να απαγγέλλει στίχους από τον «Οδηγητή»: «Δεν είμαι εγώ σπορά της τύχης...», μιξαρισμένο με το ιταλικό επαναστατικό τραγούδι «Bella Ciao». «Ολοι ψηλά τις γροθιές, όπως πρέπει», προέτρεψαν οι μουσικοί, οι νεαροί παρευρισκόμενοι ανταποκρίθηκαν, ενώ στο τέλος φώναξαν: «Είστε η σαπίλα όλου του ντουνιά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά».

«Ο Παύλος εκτός από ένας πολύ καλός μουσικός, ήταν ένα παιδί που ανήκε στην τάξη μας, δεν σκότωσαν μόνο το μουσικό, αλλά και τον εργάτη», δήλωσαν οι δύο μουσικοί και κάλεσαν «να μην πάει χαμένο το αίμα του Παύλου, να μάθουμε κάτι από αυτό».


Νωρίτερα το μαθητικό συγκρότημα «Chloes» από το Νέο Ηράκλειο παρουσίασε ελληνικό και ξένο ροκ και ακολούθησε το συγκρότημα «One night band» από τη Νέα Σμύρνη παίζοντας blues, soul, rock 'n' roll. Ξεσήκωσαν τον κόσμο «Εκμέκ» και «Burger Project», οι πρώτοι με ήχους ska, latin και gipsy πανκ, ενώ οι «Burger Project» παρουσίασαν γνωστές μουσικές διασκευές και τραγούδια της παγκόσμιας σκηνής δοσμένα από τη δική τους οπτική σε funk, country, οriental, ska ήχους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ