Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
39ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Να στείλουμε στην ανεργία τα μονοπώλια και την εξουσία τους

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι άνεργοι, τις δυσκολίες που συναντά η οργάνωση της πάλης τους αλλά και τις προσπάθειες που κάνουν στην κατεύθυνση αυτή τα συνδικάτα και οι Λαϊκές Επιτροπές, ήταν αφιερωμένη η συζήτηση το απόγευμα του Σαββάτου στο Στέκι Νέων Εργαζομένων - Νέων Ανέργων.

«Να τους πληρώσουμε με το ίδιο νόμισμα. Να τους στείλουμε στην ανεργία» τόνισε ο Πόλυς Τάκας, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, που εξήγησε πως η ανεργία βρίσκεται στο DNA του καπιταλιστικού συστήματος. Την πείρα από την προσπάθεια του Συνδικάτου Οικοδόμων να οργανώσει τη διεκδίκηση για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χιλιάδες άνεργοι του κλάδου και οι οικογένειές τους μετέφερε ο Αλέκος Φραγκομανώλης, μέλος του ΔΣ του Παραρτήματος Ηλιούπολης - Μπραχαμίου του Συνδικάτου. Η Νάντια Στεφανίδη, αναφέρθηκε στην πλούσια δράση της Επιτροπής Ανέργων Καλλιθέας, στον κοινό βηματισμό που αναπτύσσει με τα σωματεία, στη δυσκολία να ξεπεράσει ο άνεργος και η άνεργη την απογοήτευση και τη μοιρολατρία, να υπερβεί τη λογική της ανάθεσης και να πάρει μέρος στην πάλη. «Ο ρόλος μας είναι να δίνουμε το χέρι σε όποιον σηκώνεται», υπογράμμισε και έκλεισε με το αισιόδοξο μήνυμα: «Αυτός ο κόσμος μπορεί να αλλάξει, εμείς θα τον αλλάξουμε». Και η αλλαγή αυτή θα στείλει στην ανεργία τα μονοπώλια και την εξουσία τους.

Κρητικό γλέντι


Μπορεί η βροχή που ξέσπασε την Παρασκευή να άλλαξε λίγο τα σχέδια, όμως το προγραμματισμένο κρητικό γλέντι δε ματαιώθηκε, απλά μεταφέρθηκε την επόμενη μέρα. Ετσι, το πρόγραμμα στο Στέκι Νέων Εργαζομένων και Ανέργων ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου με γλέντι και χορό σε κρητικούς σκοπούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ