Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποιήσεις ενάντια στη διαθεσιμότητα

Ολοκληρώνεται σήμερα η 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΠΟΠΟΚΠ (Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία, πλην ΙΚΑ) στα ταμεία ΕΤΕΑ, ΤΠΔΥ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΤΑΠΙΤ ύστερα από αίτημα του Συλλόγου Εργαζομένων Ασφαλιστικών Ταμείων. Χτες, πρώτη μέρα της απεργίας, εργαζόμενοι και συνδικαλιστές προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό των κεντρικών γραφείων του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), στη Φιλελλήνων στην Αθήνα, και σήμερα αναμένεται να προχωρήσουν σε μια ανάλογη δράση στα γραφεία Διοίκησης Προσωπικού του ΕΤΕΑ, στη Μάρνη. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο μέτρο της διαθεσιμότητας.

Να σημειωθεί ότι τόσο η ΠΟΠΟΚΠ όσο και η ηγεσία της ΠΟΣΕ ΙΚΑ ανέστειλαν τις απεργιακές κινητοποιήσεις μιλώντας για συνέχιση του αγώνα με άλλες μορφές πάλης, χωρίς να καθορίσουν συγκεκριμένο πρόγραμμα. Στη γενική συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων Αττικής του ΙΚΑ, που έγινε πριν δύο μέρες, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, πρότειναν 48ωρη απεργία, χτες και σήμερα, κοινή συγκέντρωση σωματείων εργαζομένων και συνταξιούχων στα γραφεία της κεντρικής διοίκησης του ΙΚΑ, από την ερχόμενη Δευτέρα νέες γενικές συνελεύσεις ανά υποκατάστημα και την ερχόμενη Παρασκευή νέα γενική συνέλευση με προοπτική άμεσης κλιμάκωσης του αγώνα. Παράλληλα, ανάληψη δράσεων για συντονισμό του αγώνα. Τελικά η συνέλευση αποφάσισε την αναστολή της κινητοποίησης.

Επίσης χτες έγινε σύσκεψη της ΑΔΕΔΥ με εκπροσώπους των Ομοσπονδιών - μελών της. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν οι πρώτες εκτιμήσεις από τις μέχρι σήμερα κινητοποιήσεις χωρίς όμως να αποφασιστεί η ανάπτυξη συγκεκριμένων δράσεων το επόμενο διάστημα. Με αυτό το δεδομένο η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ που ήταν προγραμματισμένη να γίνει μετά τη σύσκεψη αποφασίστηκε να αναβληθεί και να γίνει την επόμενη βδομάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ