Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ
Στους χώρους δουλειάς οι αποφάσεις

Με συνελεύσεις, συσκέψεις και εξορμήσεις στους τόπους δουλειάς Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ ετοιμάζουν συλλαλητήρια για την πρώτη βδομάδα του Οκτώβρη, δίνουν τη μάχη για την οργάνωση της πάλης με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους εργάτες και την κλιμάκωση της πάλης, με ορατή πλέον την προοπτική και για γενική απεργία προς το τέλος του μήνα. Για την Αττική η συγκέντρωση έχει οριστεί για τις 5 Οκτώβρη και θα γίνει στις 11 το πρωί στην Ομόνοια και στη Θεσσαλονίκη την ίδια μέρα στις 11 το πρωί στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Σε ετοιμότητα να αντιπαλέψουν νέα αντιλαϊκά μέτρα καλεί τους εργαζόμενους η Ομοσπονδία Οικοδόμων καθώς η κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στις κατασκευές έχει οδηγήσει σε «μεροκάματα των 25 - 30 ευρώ, που σημαίνουν λιγότερα δωρόσημα, λιγότερες παροχές σε ασθένεια, σημαίνουν ότι η κύρια σύνταξη θα κατρακυλήσει κάτω από τα 360 ευρώ, ενώ οι επικουρικές θα καταντήσουν επαιτεία». Καλεί τους οικοδόμους να δώσουν μαχητικό «παρών» στα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα και να προετοιμαστούν για μεγάλη πανελλαδική απεργία.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων Αθήνας στο Φάρμακο σημειώνει: «Στον κλάδο οι φαρμακοβιομήχανοι αρνούνται να υπογράψουν σύμβαση που να κατοχυρώνει τα δικαιώματά μας και τους νεοπροσλαμβανόμενους του κλάδου. Μας θέλουν φτηνούς και αναλώσιμους χωρίς κανένα δικαίωμα». Απέναντι σε αυτή την κατάσταση το Συνδικάτο καλεί σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια για να γίνουν εφαλτήριο νέων αγώνων.

Μέτρα προετοιμασίας για τη συμμετοχή των ναυτεργατών στα συλλαλητήρια, οργάνωση ακόμα πιο δυναμικών αγωνιστικών παρεμβάσεων στα πλοία για την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων, ενάντια στις ανατροπές στις οργανικές συνθέσεις και για να καταβληθούν τα δεδουλευμένα, να γίνει υπόθεση του κάθε πρωτοπόρου ναυτεργάτη η μαζικοποίηση των συνδικάτων και η ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων, είναι ορισμένα από αυτά που αποφασίστηκαν στη διάρκεια μαζικής ναυτεργατικής σύσκεψης, που έγινε χτες το πρωί στην αίθουσα συνελεύσεων της ΠΕΜΕΝ.

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά καλεί σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 29 Σεπτέμβρη στις 6.30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, στο πλαίσιο των προετοιμασιών για το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 5 Οκτώβρη.

Σύσκεψη για την οργάνωση και την επιτυχία του συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ πραγματοποιεί το κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού σήμερα, Παρασκευή, στις 6 το απόγευμα, στα γραφεία του (πλατεία Μητροπόλεως 10).

Κάλεσμα από την ΟΓΕ

Τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών καλεί η ΟΓΕ να πάρουν μέρος στα συλλαλητήρια, να μην αποδεχτούν τη σύγχρονη σκλαβιά γι' αυτές και τα παιδιά τους. Ανάμεσα σε άλλα σημειώνει: «Σπρώχνουν στην ανεργία εμάς και τις οικογένειές μας. Μας ωθούν στην εξαθλίωση, με τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας, με τα δυσβάστακτα χαράτσια, με τα δυσβάστακτα τροφεία και φροντιστήρια των παιδιών μας. Με το "Νέο Σχολείο" κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους, αφήνουν τα παιδιά μας αμόρφωτα και τα σπρώχνουν στην ψευτοκατάρτιση, τη μαθητεία - τζάμπα δουλειά χωρίς δικαιώματα...». Και τονίζει πως «η στρατηγική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων κατατάσσει τη μητρότητα στο εργασιακό "κόστος", με αποτέλεσμα οι εργαζόμενες μητέρες να βλέπουν όλο και πιο συχνά την πόρτα της απόλυσης και της ανεργίας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέες αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε πόλεις, κλάδους και χώρους δουλειάς (2021-10-09 00:00:00.0)
Με συνελεύσεις, περιοδείες και εξορμήσεις προχωρά η προετοιμασία των συνδικάτων (2020-10-01 00:00:00.0)
Αποφάσεις και συσκέψεις για την 1η Νοέμβρη (2014-09-23 00:00:00.0)
Καθοριστική η μάχη των συλλαλητηρίων στις 7 Νοέμβρη (2007-10-04 00:00:00.0)
Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση (2005-10-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ