Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
Αναστέλλουν τη λειτουργία τους μετά τη διαθεσιμότητα

Σε αναστολή της λειτουργίας τους εξαναγκάζονται τα πανεπιστήμια που πλήττονται μετά και την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία καταργούνται 1.349 θέσεις διοικητικών υπαλλήλων σε 8 Ιδρύματα, τα οποία προχωρούν στην κατάθεση προσφυγής στο ΣτΕ για την ακύρωση και αναστολή της συγκεκριμένης ΚΥΑ.

Η Σύγκλητος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, μετά τις διαθεσιμότητες 399 διοικητικών υπαλλήλων, εξαναγκάζεται σε επ' αόριστον αναστολή της λειτουργίας του Ιδρύματος, καθώς διαπιστώνει «αδυναμία εγγραφής των νεοεισαχθέντων φοιτητών, διεξαγωγής εξετάσεων, ορκωμοσίας πτυχιούχων και κάθε άλλης ακαδημαϊκής λειτουργίας και παροχής κοινωνικού έργου». Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι η μείωση στη Γενική Διεύθυνση Διοικητικής Στήριξης και Σπουδών αγγίζει το 77%, στη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών το 65%, στη Διεύθυνση Σπουδών 65%, στη Γραμματεία Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Ερευνας 60%, στη Γενική Διεύθυνση Πληροφορικής και Δικτύων 50%, το Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας θα είναι στελεχωμένο με μόλις 3 άτομα, οι έξι από τις εννιά σχολές του Ιδρύματος δεν μπορούν να λειτουργήσουν λόγω ανεπάρκειας στελέχωσης των Γραμματειών, η μείωση του προσωπικού της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών είναι 60%.

Την τριήμερη συμβολική αναστολή των λειτουργιών του Ιδρύματος μέχρι και την Τρίτη 1 Οκτώβρη, καθώς και τη μετάθεση κατά μία βδομάδα έναρξης μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου, αποφάσισε ομόφωνα η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών.

Εως την ερχόμενη Δευτέρα αναστέλλεται κάθε διοικητική και εκπαιδευτική λειτουργία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Την αναβολή της έναρξης του χειμερινού εξαμήνου αποφάσισε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Αναστολή των διοικητικών και διδακτικών λειτουργιών του Ιδρύματος, για χτες Πέμπτη και σήμερα Παρασκευή, αποφάσισε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) επισημαίνει ότι στο Ιδρυμα μειώνεται σχεδόν το 40% του προσωπικού (498 διοικητικοί υπάλληλοι, από τους 1.337 υπηρετούντες), υπογραμμίζοντας ότι αυτό έχει ως συνέπεια «την αδυναμία λειτουργίας του ιδρύματος και την ουσιαστική διάλυσή του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ