Κυριακή 16 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Αγρότες Θεσσαλίας
Με τα τρακτέρ ξανά στους δρόμους

Νομαρχιακά συλλαλητήρια στις 19 Γενάρη στην Καρδίτσα και στα Τρίκαλα και στις 24 του μήνα στη Λάρισα, με προοπτική κλιμάκωσης και συντονισμού των κινητοποιήσεων σε πανθεσσαλικό επίπεδο στις αρχές Φλεβάρη

Η ΓΝΩΡΙΜΗ από παλιά βοή των τρακτέρ της οργής και του αγώνα θα ξανακουστεί σε λίγες μέρες, στους δρόμους και τις πλατείες της Θεσσαλίας. Οι αγρότες της περιοχής είναι πανέτοιμοι να ξεκινήσουν τις νέες, κλιμακούμενες κινητοποιήσεις τους, διεκδικώντας την επίλυση των προβλημάτων τους και στοχεύοντας στην ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, που δημιουργεί, πολλαπλασιάζει και οξύνει αυτά τα προβλήματα.

Την ερχόμενη Τετάρτη, 19 Γενάρη, πραγματοποιούνται νομαρχιακά συλλαλητήρια στην Καρδίτσα και στα Τρίκαλα κι ακολουθεί στις 24 Γενάρη η Λάρισα. Η προοπτική των κινητοποιήσεων είναι να συγκλίνουν σε πανθεσσαλικό συντονισμό στις αρχές Φλεβάρη. Πριν τα νομαρχιακά συλλαλητήρια και μέχρι την πανθεσσαλική κινητοποίηση θα πραγματοποιηθούν επαρχιακές συγκεντρώσεις σε διάφορες περιοχές των νομών. Ο αγώνας οργανώνεται από τις Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων και τις Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα, που έχουν συγκροτηθεί κατά επαρχία και κατά νομό - στελέχη τους περιόδευαν, όλο το προηγούμενο διάστημα στα χωριά και στις επαρχίες, ενημερώνοντας τους αγρότες και καλώντας τους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις - και θα συντονιστεί πανθεσσαλικά, από την Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΠΑΣΕ).

* * *

ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ της Θεσσαλίας επικρατεί αγωνιστικός παλμός. Οι ξωμάχοι του κάμπου δηλώνουν αποφασισμένοι να βγουν στους δρόμους της πάλης και να συγκρουστούν με την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, μέχρι τη δικαίωσή τους. Κανένα εμπόδιο δε θα σταθεί ικανό να τους σταματήσει. Γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση και πολλοί άλλοι «μηχανισμοί» θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο, για να σταματήσουν τον αγώνα τους. Τις συκοφαντίες και τις απειλές, τους εκβιασμούς και τις δικαστικές διώξεις. Γνωρίζουν, επίσης - προεκλογική περίοδος γαρ - ότι οι κυβερνώντες θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να τους ξεγελάσουν και να τους «φέρουν στα νερά τους», με υποσχέσεις και ταξίματα, με ψευτοπαροχές και ρουσφέτια, με μαλαγανιές και δολώματα.


Δεν τρομοκρατούνται και δεν ξεγελιούνται. Αντλώντας δύναμη από την ενότητα στον αγώνα τους και το δίκιο των αιτημάτων τους, θα ορθώσουν ξανά το ανάστημά τους στον κυβερνητικό αυταρχισμό. Πονηρεμένοι και σοφότεροι από την εμπειρία τους θα ξεπεράσουν τις «τρικλοποδιές», που θα επιχειρήσουν να στήσουν οι «αντιπολιτευόμενοι» πολιτικάντηδες της ΝΔ και άλλοι που το «παίζουν» φίλοι και συμπαραστάτες τους, αλλά στη δύσκολη ώρα τους στον αγώνα, «τραβούν το χαλί κάτω από τα πόδια τους».

«Παθόντες και μαθόντες» σε προεκλογικές περιόδους δεν τρώνε «κουτόχορτο», για να ξεστρατίσουν από το δρόμο του αγώνα και δε θα «χάψουν» λοτούς, για να δώσουν εκλογικό συγχωροχάρτι στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ, που πολλές φορές «τους την έφεραν».

* * *

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ θα βρεθεί μπροστά σε μια ακόμα «αγροτική θύελλα», καθώς «όπως έσπειρε, έτσι θα θερίσει». Κι ας μη νομίζει ότι θα μπορέσει να τη «βγάλει καθαρή», στηριζόμενη στον αποπροσανατολισμό της εκλογολογίας και στην αρωγή των ΜΜΕ και των ξεπουλημένων ηγεσιών των τριτοβάθμιων αγροτικών οργανώσεων ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ.

Θα πρέπει να το πάρει απόφαση ότι οι διαφορές της με την αγροτιά, έτσι ή αλλιώς, θα «λυθούν» στα «μαρμαρένια αλώνια» της πάλης, εκεί, όπου οι αγρότες, έχοντας το πλεονέκτημα της ενότητάς τους και τη δύναμη του δίκιου τους, αργά ή γρήγορα θ' αναδειχτούν νικητές...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ