Σάββατο 5 Οχτώβρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«COCA COLA»: Συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων με δύο νέες 48ωρες απεργίες μέχρι και την επόμενη Τρίτη 8 Οκτώβρη, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της «Coca Cola» στη Θεσσαλονίκη, απαιτώντας να ανακληθεί η απόλυση των 33 συναδέλφων τους από το τμήμα διανομής και να σταματήσει κάθε σχέδιο για παραπέρα συρρίκνωση των δραστηριοτήτων της εταιρείας και κατάργηση θέσεων εργασίας. Σε ένδειξη αλληλεγγύης, το Συνδικάτο Πωλητών - Οδηγών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών και Τυποποιημένων Τροφίμων Βόρειας Ελλάδας, προκήρυξε 24ωρες απεργίες σε άλλες επιχειρήσεις του κλάδου. Η ΠΟΕΕΠ προκήρυξε 2ωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα 7 Οκτώβρη, στην αρχή της βάρδιας, σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου.

ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ: Παρέμβαση για την τήρηση του ωραρίου για τους εργαζόμενους στα τηλεφωνικά κέντρα του ΟΤΕ, πραγματοποίησε την περασμένη Τρίτη αντιπροσωπεία του κλαδικού Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων στις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική (ΣΕΤΗΠ) στον προϊστάμενο των Τηλεφωνικών Κέντρων του Οργανισμού. Ακόμα, το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ, την ΟΤΕPlus και την E-Value ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας «να δυναμώσουν τον αγώνα για Ενιαία Επιχειρησιακή Σύμβαση για όλους τους εργαζόμενους του Ομίλου».

ΕΛΤΑ: Πανελλαδικές εκλογές γίνονται στις 8-9 Σεπτέμβρη για εκπροσώπους των εργαζομένων στο ΔΣ των ΕΛΤΑ και για τη συγκρότηση νέας επταμελούς Κεντρικής Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας. Το ΠΑΜΕ στηρίζει την παράταξη της «Δημοκρατικής Συνεργασίας». Για τη ΚΕΥΑ υπάρχει ενιαίο ψηφοδέλτιο. Η «Δημοκρατική Συνεργασία» για την ΚΕΥΑ προτείνει τους Βασίλη Βήτο, Αρη Κατσαρό, Θανάση Μαρκόπουλο, Βασίλη Τύπα. Κάλπες θα στηθούν στα κεντρικά καταστήματα των ΕΛΤΑ ανά νομό.

ΣΕΚΑΠ: Αποφασισμένοι να αποκρούσουν την επίθεση της εργοδοσίας, είναι οι εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη. Αρνούνται να υπογράψουν τις ατομικές συμβάσεις εργασίας που θέλει να επιβάλει η εργοδοσία, με μειώσεις μισθών έως και 40%, παρά τους εκβιασμούς, με το ψευτοδίλημμα «ανεργία ή μειώσεις μισθών». Στη ΣΕΚΑΠ απασχολούνται 258 εργαζόμενοι. Τα δύο σωματεία ζήτησαν από το υπουργείο Εργασίας να ορίσει τριμερή συνάντηση.

FINTEXPORT: Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας έκαναν χτες οι εργαζόμενοι FINTEXPORT, με κάλεσμα του Σωματείου τους, της Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής. Απαιτούν άμεσα έκτακτη οικονομική ενίσχυση και μέτρα προστασίας, καθώς δεν έχουν πληρωθεί από το Νοέμβρη του 2011 και η εταιρεία έχει μπει στο άρθρο 99. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν πάρει ούτε δεδουλευμένα, ούτε αποζημιώσεις. Την Τρίτη αναμένεται νέα κινητοποίηση και συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου.

ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΙ: Ξεκίνησε χτες το 34ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών το οποίο ολοκληρώνεται αύριο. Στην έναρξη των εργασιών παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του ΚΚΕ ο Γ. Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εξήντα μέρες απεργίας στην «Coca-Cola» (2013-11-29 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2013-10-11 00:00:00.0)
Με όπλο την αλληλεγγύη συνεχίζουν τον αγώνα (2013-10-10 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2013-10-08 00:00:00.0)
Απήργησαν χτες σε Βόλο και Θεσσαλονίκη (2013-02-09 00:00:00.0)
Σήμερα η σύσκεψη συντονισμού (2010-11-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ