Τρίτη 8 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ
Νέος γύρος απεργιακών κινητοποιήσεων

Νέο γύρο κινητοποιήσεων πραγματοποιούν οι διοικητικοί υπάλληλοι στα 8 πληττόμενα από τις διαθεσιμότητες πανεπιστήμια. Οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας προχωρούν σήμερα σε νέα 48ωρη απεργία, ενώ την Τετάρτη βράδυ το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών διοργανώνει συναυλία συμπαράστασης στο χώρο του πανεπιστημίου. Τριήμερη απεργία μέχρι και την Τετάρτη αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο Πάτρας, οι οποίοι θα κάνουν γενική συνέλευση την Τετάρτη. Οι εργαζόμενοι στα Πανεπιστήμια Ιωαννίνων, Αθήνας, Κρήτης και ΕΜΠ απεργούν από χτες μέχρι και την Παρασκευή. Στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών οι διοικητικοί υπάλληλοι έχουν αποφασίσει 24ωρη απεργία την ημερομηνία που θα ορίσει το υπουργείο Παιδείας για την αποστολή των στοιχείων των εργαζομένων και, επιπλέον, πήραν απόφαση για συμμετοχή στην απεργία που καλεί το ΠΑΜΕ στις 23 Οκτώβρη. Την ίδια στιγμή η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του ΚΣ, πήρε απόφαση για πενθήμερη απεργία.

Στη Θεσσαλονίκη

Απεργιακή συγκέντρωση στην είσοδο του κτιρίου διοίκησης του ΑΠΘ πραγματοποίησαν και χτες οι διοικητικοί υπάλληλοι του ιδρύματος που συνεχίζουν τις απεργίες τους μέχρι και αύριο, ενάντια στις διαθεσιμότητες. Από χτες απεργούν και οι καθηγητές με απόφαση του ΕΣΔΕΠ, ενώ σήμερα Τρίτη, μέσα από γενική συνέλευση, θα καθορίσουν την παραπέρα στάση τους. Με πρωτοβουλία των Συλλόγων του προσωπικού (υπαλλήλων, καθηγητών κλπ) του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας γίνονται εκδηλώσεις χτες και σήμερα για να αναδειχτούν οι επιπτώσεις που θα έχουν οι διαθεσιμότητες. Αύριο Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι οργανώνεται συλλαλητήριο και πορεία με δρώμενα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, με έγγραφό της προς τη διοικητική υπηρεσία του ΑΠΘ ζήτησε να διασφαλιστεί ότι μέχρι την Τετάρτη θα δοθούν στο υπουργείο τα στοιχεία των υπαλλήλων για τη διαθεσιμότητα. Η προϊσταμένη της υπηρεσίας ενημέρωσε την πρυτανεία ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει καθώς οι εργαζόμενοι απεργούν και η πρυτανεία ανέλαβε να ενημερώσει σχετικά την Εισαγγελία.

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ

Στο μεταξύ, ένα «Συντονιστικό Εκπροσώπων Συλλόγων Διοικητικών Υπαλλήλων και μελών ΔΕΠ ΑΕΙ» που έχει συγκροτηθεί με αφορμή τις εξελίξεις με τις διαθεσιμότητες, συναντήθηκε χτες στη Βουλή με αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ αποτελούμενη από τον Θανάση Παφίλη, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κόμματος και τον βουλευτή Γιάννη Γκιόκα. Στη συνάντηση, πανεπιστημιακοί και εργαζόμενοι μετέφεραν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ιδρύματα και, ιδιαίτερα, τα σοβαρά κενά που θα προκύψουν από τις επικείμενες διαθεσιμότητες διοικητικών υπαλλήλων στα πανεπιστήμια. Από την πλευρά του ΚΚΕ ο Θ. Παφίλης τόνισε ότι αυτή η πολιτική ήταν προαποφασισμένη, σύμφωνα με τη στρατηγική της ΕΕ, που σε συνθήκες κρίσης εφαρμόζεται πιο βίαια. Πρόκειται για πολιτική που υπηρετεί την πρόσδεση της Παιδείας, ακόμα περισσότερο, στο άρμα της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Ο Θ. Παφίλης τόνισε τη στήριξη του ΚΚΕ στα αιτήματα μελών ΔΕΠ και Διοικητικών, ενημέρωσε για την Επερώτηση που είχε καταθέσει πρόσφατα η κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματος συνολικά για τα προβλήματα της Παιδείας και είπε ότι το Κόμμα θα πάρει και άλλες σχετικές πρωτοβουλίες στήριξης του αγώνα των εργαζομένων και των ιδρυμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ