Τρίτη 8 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
Συνεχίζεται ο εμπαιγμός από την κυβέρνηση

Συνεχίζει η συγκυβέρνηση τον εμπαιγμό των λαϊκών στρωμάτων γύρω από το «επίδομα θέρμανσης». Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, υποστήριξε χτες, κατά την παρουσίαση του προσχεδίου του Κρατικού Προϋπολογισμού, ότι το θέμα του επιδόματος θα συζητηθεί αυτή τη βδομάδα σε επίπεδο των κυβερνητικών εταίρων.

Η «επιδότηση» στους δικαιούχους διαμορφώνεται σήμερα μόλις στα 28 λεπτά ανά λίτρο και μόνο για το τμήμα των προβλεπόμενων επιδοτούμενων ποσοτήτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται «αύξηση της επιδότησης» στα 35 λεπτά το λίτρο. Με αυτά τα δεδομένα, και καθώς η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης αναμένεται να ξεκινήσει φέτος στην απαγορευτική τιμή των 1,3 ευρώ το λίτρο, η μεγάλη πλειονότητα των λαϊκών νοικοκυριών για άλλη μια χρονιά δε θα μπορέσει να προμηθευτεί καθόλου πετρέλαιο, ακόμα και αν ένα κομμάτι από τα ψίχουλα του επιδόματος δοθεί προκαταβολικά, σύμφωνα με όσα φέρεται να «μελετά» η κυβέρνηση.

Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών, από τη μεριά της, ανακοίνωσε ότι τα μέλη της δε θα διαθέτουν πετρέλαιο θέρμανσης λόγω, όπως αναφέρει, των «προβλημάτων που παραμένουν άλυτα, λίγες ημέρες πριν την έναρξη της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ