Τετάρτη 9 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Στα όρια οι υγειονομικές μονάδες

Περιοδεία χτες του βουλευτή του ΚΚΕ, Γ. Λαμπρούλη

Το νοσοκομείο, το Κέντρο Υγείας Παλαμά στο νομό Καρδίτσας και τα τοπικά γραφεία του ΕΟΠΥΥ επισκέφτηκε χτες βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης, όπου συναντήθηκε με τη Διοίκηση του νοσοκομείου και το Σύλλογο των Εργαζομένων. Στις υγειονομικές μονάδες του νομού υπάρχει μόνο ένας παιδίατρος, δεν υπάρχει νεφρολόγος (η τεχνητή μονάδα νεφρού κινδυνεύει με λουκέτο), ούτε γυναικολόγος. Ελλείψεις παρουσιάζονται και σε γιατρούς άλλων ειδικοτήτων και στο νοσηλευτικό προσωπικό.

Η υποχρηματοδότηση του νοσοκομείου και η «ανάγκη εξορθολογισμού των δαπανών», που προωθεί η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ, κατ' εντολή της κυβέρνησης, δημιουργεί προβλήματα στην προμήθεια του αναγκαίου υγειονομικού υλικού, (λείπουν ράμματα, νυστέρια, γάζες κ.λπ.). Ιδια είναι η εικόνα και στο ΕΚΑΒ, που δυσκολεύεται να λειτουργήσει, εξαιτίας των ασυντήρητων οχημάτων.

Οπως ανέφεραν αρμόδιοι της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου, το 50% των παιδιών της περιοχής αδυνατούν να εμβολιαστούν, επειδή οι γονείς τους είτε είναι ανασφάλιστοι, ή γιατί δεν έχουν τα χρήματα να αγοράσουν τα εμβόλια.

Μιλώντας με τους εργαζόμενους, ο Γ. Λαμπρούλης σημείωσε ότι το ΚΚΕ αντιπαλεύει με όλες του τις δυνάμεις την πολιτική της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας. Τους κάλεσε σε κοινό μέτωπο με τους άλλους εργαζόμενους, τους αγρότες και τα άλλα λαϊκά στρώματα της περιοχής, με αίτημα ένα αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στο χώρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ