Τετάρτη 9 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Σχέδια αύξησης των δαπανών για πυρηνικούς εξοπλισμούς

ΜΟΣΧΑ.--

Εισήγηση να προχωρήσει η Ρωσία σε αύξηση των δαπανών που αφορούν να πυρηνικά όπλα, κάνει η Επιτροπή Αμυνας του Κοινοβουλίου της χώρας, σύμφωνα με έκθεσή της για τον προϋπολογισμό του 2014 - 2016. Συγκεκριμένα, η Μόσχα σχεδιάζει να αυξήσει κατά 50% τις πυρηνικές της δαπάνες τα επόμενα τρία χρόνια, φτάνοντας από τα 29 δισεκατομμύρια ρούβλια που είναι σήμερα, τα 46 δισεκατομμύρια ρούβλια (1,4 δισεκ. δολάρια). Συνολικά, το σχέδιο προβλέπει 60% αύξηση των δαπανών στο σύνολο του αμυντικού τομέα, που θα φτάσει το 2016, τα 3,38 τρισ. ρούβλια από 2,1 τρισεκατομμύρια που είναι σήμερα.

Χτες, ανακοινώθηκε και η επιτυχής δοκιμή του πυρηνοκίνητου υποβρυχίου νέας γενιάς, στη Λευκή Θάλασσα, μετά από 25 μέρες ελέγχων στη θάλασσα. Συνολικά οκτώ υποβρύχια «Borey- class» 955, αναμένεται ότι θα κατασκευαστούν μέχρι το 2020 για το ρωσικό ναυτικό, προκειμένου να αντικαταστήσουν παλαιότερα μοντέλα.

Η Ρωσία συμμετέχει ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην ευρύτερη περιοχή, δεδομένης τόσο της κατάστασης που διαμορφώνεται στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, αλλά και της Ασιατικής ηπείρου. Η Ρωσία, άλλωστε φέτος πραγματοποίησε τις μεγαλύτερης κλίμακας κοινές ναυτικές ασκήσεις με την Κίνα, σε μία έμπρακτη δήλωση της ενίσχυσης της στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ