Τετάρτη 9 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΙΑΣΚΕΨΗ APEC
Συμφωνίες και ανταγωνισμός

TZAKAΡΤΑ.--

Σε διπλασιασμό των προσπαθειών περαιτέρω αύξησης των εμπορικών συναλλαγών και των επενδύσεων στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας και του Ειρηνικού με στόχο την «απελευθέρωση» του εμπορίου και των επενδύσεων ως το 2020 συμφώνησαν χτες οι 21 χώρες - μέλη του φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας - Ειρηνικού (APEC) κατά την ολοκλήρωση της διάσκεψης κορυφής στο Μπαλί της Ινδονησίας.

Στο ανακοινωθέν της διάσκεψης επιβεβαιώνεται η «αποφασιστικότητα» των χωρών - μελών του APEC για βελτίωση και επιτάχυνση της «συνδεσιμότητας» μέσω της βελτίωσης των υποδομών τηλεπικοινωνιών και μεταφορών θεωρώντας ότι έτσι θα μειωθούν τα κόστη παραγωγής και μεταφοράς και θα ενισχυθούν οι περιφερειακές αλυσίδες παραγωγής και θα βελτιώσουν το επιχειρησιακό κλίμα στην ευρύτερη περιοχή. Διαβλέπουν τέλος τον κίνδυνο επιβράδυνσης των ρυθμών ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωσή τους που εξεδόθη στο περιθώριο της διάσκεψης του APEC, 12 από τις 21 χώρες του οργανισμού (μεταξύ αυτών ΗΠΑ, Καναδάς, Ν. Ζηλανδία, Αυστραλία, Ιαπωνία, Χιλή όχι όμως και η Κίνα) επαναβεβαιώνουν τη θέλησή τους για επίτευξη συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου στο πλαίσιο Σύμπραξης της Περιοχής του Ειρηνικού (TPP) μέχρι το τέλος του 2013.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ