Τετάρτη 9 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνεχίζει τη θεραπεία ο ανασφάλιστος καρκινοπαθής

Η ΠΑΣΕΒΕ αγωνίζεται για να μη μείνει ούτε ένας ανασφάλιστος ΕΒΕ χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
Η ΠΑΣΕΒΕ αγωνίζεται για να μη μείνει ούτε ένας ανασφάλιστος ΕΒΕ χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
Στην προγραμματισμένη χημειοθεραπεία υποβλήθηκε χτες ο 47χρονος αυτοαπασχολούμενος καρκινοπαθής από το Αιγάλεω, το βιβλιάριο του οποίου δεν ανανεώθηκε λόγω οφειλών στον ΟΑΕΕ. Ο κύκλος των θεραπειών στις οποίες υποβάλλεται θα ολοκληρωθεί στο τέλος του μήνα, χωρίς να επιβαρυνθεί με το κόστος τους, όπως τον διαβεβαίωσαν χτες στο νοσοκομείο. Η Λαϊκή Επιτροπή Αιγάλεω κινητοποιήθηκε για το πρόβλημα με παρέμβαση στο τοπικό παράρτημα του ΟΑΕΕ, ενώ το ζήτημα ανέδειξε ο «Ριζοσπάστης».

Παρά τη θετική έκβαση της συγκεκριμένης υπόθεσης, που διευθετήθηκε στη βάση της ερμηνείας μιας εγκυκλίου που έχει αποστείλει σε όλα τα νοσοκομεία το υπουργείο Εργασίας, το πρόβλημα αφορά σε εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους που δεν έχουν πρόσβαση σε στοιχειώδεις ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες, επειδή δεν μπορούν να καταβάλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές στον ΟΑΕΕ.

Το πρόβλημα θα οξυνθεί κι άλλο το επόμενο διάστημα, αν η κυβέρνηση και η διοίκηση του ΟΑΕΕ δεν προχωρήσουν σε ανανέωση των βιβλιαρίων των αυτοαπασχολούμενων που αδυνατούν να πληρώσουν. Σε κάθε περίπτωση, επιβεβαιώνεται ότι μόνο η συσπείρωση στις αγωνιστικές συσπειρώσεις των ΕΒΕ και η πάλη μαζί με το ταξικό - εργατικό κίνημα μπορεί να αποσπάσει ακόμα και τα ελάχιστα μέτρα ανακούφισης για τους ανασφάλιστους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ