Πέμπτη 10 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΡΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
2.400 μαθητές στο δρόμο

Γονείς και μαθητές των σχολείων του Δήμου Θέρμης συμμετείχαν χτες το απόγευμα στην κινητοποίηση που οργάνωσε η Ενωση Γονέων με τη στήριξη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της περιοχής, απαιτώντας να λυθεί εδώ και τώρα το πρόβλημα μεταφοράς των μαθητών, με ευθύνη του κράτους και χωρίς καμία επιβάρυνση των οικογενειών τους.

Από τις 6 το απόγευμα μέχρι και μετά τις 8 το βράδυ, απέκλεισαν τον κόμβο του αεροδρομίου και τα Πράσινα Φανάρια. Το πρόβλημα μεταφοράς μόνο στο Δήμο Θέρμης αφορά περίπου 2.400 μαθητές και ήδη πολλά σχολεία έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις και άλλες κινητοποιήσεις. Ανακοίνωση για το ιδιαίτερα οξυμένο πρόβλημα έχει εκδώσει και η Δημοκρατική Ενότητα Γονέων Θεσσαλονίκης.

Προχτές επίσης, οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Θέρμης έκαναν αποχή από τα μαθήματα και παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο και στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Θέρμης αποφάσισε το σχολείο να παραμείνει κλειστό όλη τη βδομάδα, ενώ στο πλευρό τους είναι και ο Σύλλογος Καθηγητών του σχολείου.

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Για τα προβλήματα στη μεταφορά μαθητών στο Δήμο Θέρμης, οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή, στην οποία κάνουν και ειδική αναφορά στο 3ο Γυμνάσιο, όπου «φοιτούν μαθητές κυρίως από τη Ραιδεστό και το Τριάδι, χωριά γύρω από τη Θέρμη και η προσέλευση όσο και η αποχώρηση των μαθητών από το γυμνάσιο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη καθώς δεκάδες αυτοκίνητα μεταφέρουν τα παιδιά σε ένα δρόμο πολύ στενό, χωρίς πεζοδρόμια και προστατευτικές μπάρες, ενώ ταυτόχρονα προκαλείται συνωστισμός από μαθητές που περιμένουν. Επίσης, πολλοί μαθητές είναι αναγκασμένοι να διανύουν μεγάλες αποστάσεις με τα πόδια σε απομακρυσμένες περιοχές, προκειμένου να πάρουν αστική συγκοινωνία θέτοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο». Αναφέρουν δε και άλλα σχολεία της περιοχής που κινητοποιούνται. Με την Ερώτησή τους ζητούν από τους υπουργούς Παιδείας, Εσωτερικών και Οικονομικών:

  • Να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη, ασφαλής και δωρεάν μετακίνηση των μαθητών από και προς τα σχολεία τους, και χωρίς καμία επιβάρυνση των γονιών τους.
  • Να μη μετρήσουν οι απουσίες των μαθητών μέχρι να λυθεί το πρόβλημα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ