Πέμπτη 10 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΙΔΕΙΑ
Εισαγγελείς προ των πυλών των πανεπιστημίων

Τρία από τα 8 πληττόμενα ιδρύματα (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Θεσσαλίας και Οικονομικό) είχαν στείλει μέχρι χτες το απόγευμα τα στοιχεία με τα ονόματα των διοικητικών υπαλλήλων που πρόκειται να μπουν σε διαθεσιμότητα. Για τα υπόλοιπα υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο εισαγγελικής παρέμβασης από σήμερα κιόλας, ενώ δημοσιεύματα φέρουν τον υπουργό Παιδείας να ετοιμάζει ρύθμιση ώστε να υποχρεώσει τους ίδιους τους εργαζόμενους των ιδρυμάτων να μπουν να καταγράψουν διαδικτυακά τα στοιχεία τους, με την απειλή ότι αν δεν το κάνουν θα τεθούν σε αργία.

Στη Θεσσαλία, οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν κι αυτή τη βδομάδα πενθήμερη απεργία, χτες το πρωί διαδήλωσαν μαζί με φοιτητές στο Βόλο και το βράδυ έγινε συναυλία συμπαράστασης από το ΜΑΣ. Συγκέντρωση και πορεία έγινε το πρωί στην Πάτρα. Πορεία μετά μουσικής στη Θεσσαλονίκη έκαναν καθηγητές, εργαζόμενοι και φοιτητές. Νωρίτερα, μέσα από μαζική γενική συνέλευση, οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ, αποφάσισαν νέα 48ωρη απεργία μέχρι αύριο Παρασκευή.

Μέχρι αύριο απεργούν και οι εργαζόμενοι στα Πανεπιστήμια Αθήνας, ΕΜΠ, Ιωαννίνων και Κρήτης.

Σήμερα, στις 12 μ. θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση των διοικητικών στα Προπύλαια.

Συμπαράσταση από το ΠΑΜΕ

Αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από στελέχη της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και Ομοσπονδιών επισκέπτονται σήμερα τους Διοικητικούς Υπαλλήλους του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πολυτεχνείου, για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ