Σάββατο 12 Οχτώβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συγκέντρωση χτες στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης εκδικάστηκε χτες η προσφυγή της COCA COLA 3E, με αίτημα να βγει παράνομη και καταχρηστική η απεργία των εργαζομένων που απαιτούν την ανάκληση της απόλυσης των 33 συναδέλφων τους. Μέχρι την επόμενη Τετάρτη, οι δικηγόροι θα πρέπει να καταθέσουν συμπληρωματικά υπομνήματα, ώστε στη συνέχεια να βγει η απόφαση του δικαστηρίου.

Παρά τη δυνατή βροχή, οι απεργοί της COCA COLA, μαζί με εργαζόμενους από άλλους κλάδους, έκαναν μαζική συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια, δίνοντας απάντηση στην επιχείρηση τρομοκρατίας που κλιμακώνει η πολυεθνική, με απειλές, δυσφημιστικές επιστολές για τα συνδικάτα και δικαστικές προσφυγές. Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε και χτες κλιμάκιο της ΚΟ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Θ. Κωνσταντινίδη, αλλά και στελέχη της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.

Οι εργαζόμενοι της COCA COLA από προχτές αποφάσισαν και ανακοίνωσαν συνέχιση της απεργίας τους μέχρι τις 16 Οκτώβρη. Αγωνιστική συμπαράσταση στους απεργούς εκφράζουν με απόφαση συνέλευσής τους οι εργαζόμενοι στην οινοποιία «Μπουτάρη» στη Νάουσα. Παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της COCA - COLA 3E, πραγματοποίησε χτες και η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, ενάντια στις απολύσεις. Η Ομοσπονδία, μαζί με την ΠΟΕΕΠ σχεδιάζουν σειρά κοινών δράσεων το επόμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ