Τετάρτη 16 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΕΘΕΑ
Εγκαινιάζονται απαραίτητες και σημαντικές υπηρεσίες για τη Βόρεια Ελλάδα

Σε μια περίοδο που το πρόβλημα των ναρκωτικών εντείνεται δραματικά κι αποκτά νέες διαστάσεις (αποδυνάμωση του κινήτρου για θεραπεία, εξάπλωση του Εϊτζ, νέες παράνομες ουσίες κ.ά.), το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) εγκαινιάζει αύριο στη Θεσσαλονίκη, νέα προγράμματα που έρχονται να καλύψουν μέρος των αναγκών στη Βόρεια Ελλάδα.

Στα Λαδάδικα και συγκεκριμένα στην οδό Πίνδου 4 θα λειτουργήσουν προγράμματα που απευθύνονται κυρίως στις ομάδες εκείνες που παρουσιάζουν εντονότερα ψυχοσωματικά προβλήματα και δυσμενέστερες προοπτικές ένταξης όπως είναι οι φυλακισμένοι και αποφυλακισμένοι, οι άστεγοι χρήστες, οι χρήστες με υψηλό βαθμό περιθωριοποίησης και απουσία υποστηρικτικών δικτύων, καθώς και εξαρτημένοι με διπλή διάγνωση.

Στο κτίριο της οδού Πίνδου θα στεγάζονται:

  • Το Κέντρο Υποδοχής και Επανένταξης Αποφυλακισμένων (ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ). Θα λειτουργεί στις φυλακές Διαβατών και προβλέπει 84 θέσεις στη θεραπευτική κοινότητα.
  • Πρόγραμμα προσέγγισης χρηστών στο δρόμο, θα προσφέρει υπηρεσίες παρέμβασης σε κρίση, πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα, ψυχολογική υποστήριξη.
  • Κέντρο διημέρευσης χρηστών (Off Club), θα δίνει στους εξαρτημένους τη δυνατότητα να παραμείνουν αρκετές ώρες καθημερινά μακριά από τη χρήση σε έναν ασφαλή και «ελεύθερο» από ουσίες χώρο. Θα προσφέρει υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης, ενημέρωσης και στήριξης με στόχο τη μείωση της βλάβης από τη χρήση ουσιών, πρωτοβάθμιας περίθαλψης γενικής ιατρικής/παθολογίας και οδοντιατρικής, σίτισης, φροντίδας της ατομικής υγιεινής, δικτύωσης με φορείς και υπηρεσίες, παραπομπής σε θεραπευτικό πρόγραμμα.
  • Ψυχοδιαγνωστικό Κέντρο, θα προσφέρει σε εξωτερική βάση ολοκληρωμένη υποστήριξη σε εξαρτημένα άτομα που εμφανίζουν συγχρόνως ψυχιατρική διαταραχή καθώς και στις οικογένειές τους με στόχο τη θεραπεία και την κοινωνική ένταξη. Στο πλαίσιο του Κέντρου θα προσφέρεται επίσης πρόγραμμα συμβουλευτικής και θεραπείας για άτομα που είναι εξαρτημένα από το αλκοόλ και για τις οικογένειές τους.

Επιπλέον, στο ίδιο κτίριο θα στεγάζεται το KEΘΕART, το πρώτο σημείο πώλησης προϊόντων των παραγωγικών εργαστηρίων και δημιουργικών ομάδων των θεραπευτικών προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ, καθώς και το γραφείο πόλης της τυπογραφικής μονάδας ΚΕΘΕΑ ΣΧΗΜΑ+ΧΡΩΜΑ, με στόχο την ενίσχυση της προσπάθειας επαγγελματικής κατάρτισης και αυτοχρηματοδότησης του οργανισμού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εγκληματικός σχεδιασμός που τινάζει την απεξάρτηση στον αέρα (2013-06-23 00:00:00.0)
Κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά! (2011-09-28 00:00:00.0)
Διαβάσεις ζωής (2010-10-06 00:00:00.0)
«Στεγνά» προγράμματα απεξάρτησης σε κάθε φυλακή (2010-05-18 00:00:00.0)
Δικαίωμα στην απεξάρτηση, δικαίωμα στη ζωή (1999-07-21 00:00:00.0)
Υπάρχει ζωή χωρίς εξαρτήσεις (1997-06-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ