Τετάρτη 16 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΜΕ
Το πρόγραμμα δράσης που προτείνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ

Σε γενικές συνελεύσεις προχωρούν αυτές τις μέρες οι ΕΛΜΕ της χώρας και συζητούν τα συμπεράσματα από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών του προηγούμενου μήνα και τα επόμενα αγωνιστικά τους βήματα. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καταθέτουν στις συνελεύσεις ένα αναλυτικό κείμενο συμπερασμάτων που είχαν δώσει στη δημοσιότητα με το τέλος της 8ήμερης απεργίας των εκπαιδευτικών και παράλληλα προτείνουν πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα που περιλαμβάνει τα παρακάτω:

  • «Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε τον αγώνα, αξιοποιώντας και την πείρα από την πρόσφατη απεργία, με Γενική Απεργία στις 6 Νοέμβρη, όλοι οι κλάδοι μαζί, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Αποφασίζουμε Απεργία για τη μέρα εκείνη και την προετοιμάζουμε με όλες τις αναγκαίες αγωνιστικές πρωτοβουλίες, για να μην υπάρχει κανένα σχολείο με κενά, για έκτακτη χρηματοδότηση των σχολείων, για να δρομολογηθεί η μεταφορά των μαθητών, για να μη μετακινηθεί - απολυθεί κανένας συνάδελφος κλπ... Στηρίζουμε - παίρνουμε μέρος στην πανελλαδική κινητοποίηση της ΑΣΓΜΕ στις 18/10 με αιχμή τα οξυμένα προβλήματα των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων. Παίρνουμε όλα τα μέτρα για την επιτυχία της Απεργίας με επισκέψεις στα σχολεία, συσκέψεις, απεργιακές επιτροπές.
  • Στη βάση αυτή, επιδιώκουμε η Γενική αυτή Απεργία να μην έχει προηγούμενο, να νεκρώσουν τα πάντα, να βουλιάξουν δρόμοι και πλατείες, να δείξει ο λαός μας την τεράστια δύναμή του, να τρομοκρατήσει κυβέρνηση - πλουτοκρατία και ΕΕ, να τους ανατρέψει. Τέτοια Γενική Απεργία θέλουμε και για μια τέτοια σύγκρουση πρέπει να προετοιμαστεί το κίνημα.
  • Παίρνουμε πρωτοβουλίες μπροστά στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Προβάλλουμε στους μαθητές μας την αληθινή ιστορία - ιδιαίτερα σήμερα που η Χρυσή Αυγή, οι πολιτικοί απόγονοι των "εθνικοφρόνων" δοσίλογων παριστάνουν τους πατριώτες και οι θύτες χρυσαυγίτες - ναζιστές εξομοιώνονται με τα θύματα. Στην κατεύθυνση αυτή αποφασίζουμε: Να στείλουμε επιγραμματικό κείμενο - μήνυμα της ΕΛΜΕ για την επέτειο, για να διαβαστεί κατά τις σχολικές γιορτές, να προτείνουμε κάποιες ταινίες που μπορούν να προβληθούν στα σχολεία πριν ή κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ("Ο δικτάτορας" με τον Τσ. Τσάπλιν - "Ο αληθινός φασισμός" του Ρομ - "Τι έκανες στον πόλεμο, Θανάση" με το Θ. Βέγγο - "Το Μπλόκο", σε σενάριο Γερ. Σταύρου). Οργανώνουμε επισκέψεις σχολείων σε τόπους θυσίας αγωνιστών, όπως στο μπλόκο της Κοκκινιάς, στην Καισαριανή κ.ά.
  • Οχι στο αίσχος και το δουλεμπόριο των προσλήψεων μέσω ΕΣΠΑ και των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας από τον ΟΑΕΔ. Διαμορφώνουν μία ακόμα κατηγορία ελαστικά εργαζόμενων εκπαιδευτικούς με μισθό 490 ευρώ! Να καλυφθούν όλα τα κενά με μόνιμους διορισμούς. Πλήρη εργασιακά - μισθολογικά - ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους. Προχωράμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας τη Δευτέρα 21 Οκτώβρη στις 14.30.
  • Στηρίζουμε τις προσπάθειες των μαθητών μας να οργανώσουν τη δράση τους μέσα από τα μαθητικά συμβούλια, για πολιτιστική δράση και ψυχαγωγία».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ