Τετάρτη 16 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πλούσια η περιοχή, φτωχός ο πληθυσμός της

Από τη συγκέντρωση στην Αλεξανδρούπολη
Από τη συγκέντρωση στην Αλεξανδρούπολη
Η Αλεξανδρούπολη ήταν ο τελευταίος σταθμός της επίσκεψης του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, όπου μίλησε σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στο ΚΕΠΑΚΥ (πρώην ΥΕΒ), απευθύνοντας κάλεσμα για συμπόρευση και συστράτευση με το ΚΚΕ, για την οργάνωση της πάλης, για την προώθηση της Λαϊκής Συμμαχίας.

«Καλούμε το λαό - τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας - να κατευθύνει την πάλη του στην αναμέτρηση με τον πραγματικό αντίπαλο, την εξουσία των μονοπωλίων, την ΕΕ. Να ανατρέψουμε όλοι μαζί το σκηνικό της άσφαιρης και αποπροσανατολιστικής αντιπαράθεσης του νέου διπολισμού που θέλουν να διαμορφώσουν».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, θύμισε στους παρευρισκόμενους το «πάρτι» με τα ΚΠΣ, τα κίνητρα και τα ειδικά προνόμια που δόθηκαν στο μεγάλο κεφάλαιο, με τους Αναπτυξιακούς Νόμους και άλλα Προγράμματα για επενδύσεις σε περιοχές όπως η Θράκη, τονίζοντας πως ο λαός δεν είδε ανάπτυξη, αλλά οι επιχειρηματίες είδαν τα κέρδη τους να μεγαλώνουν, ενώ αρκετοί άφησαν βιομηχανικά κουφάρια, για να επενδύσουν τα τεράστια κέρδη που αποκόμισαν σε άλλες χώρες ή άλλους τομείς ακόμα πιο κερδοφόρους.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ θύμισε, επίσης, τον τεράστιο πλούτο που διαθέτει η περιοχή -μεταλλικά ορυκτά, χρυσό, άργυρο, χαλκό, ψευδάργυρο, μόλυβδο, αντιμόνιο, κοιτάσματα λιγνίτη, ουρανίου, υδρογονανθράκων, σπάνιες γαίες κ.ά.- υπογραμμίζοντας πως «υπάρχουν οι παραγωγικές δυνατότητες, οι οποίες μπορούν να καλύψουν σημαντικό μέρος των λαϊκών αναγκών, να δώσουν ώθηση στη βιομηχανική και αγροτική παραγωγή, να αξιοποιήσουν το εργατικό δυναμικό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ