Τετάρτη 16 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ
Αδιαπραγμάτευτη η λειτουργία της «Ζώνης»

Με τον υπουργό Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτη συναντήθηκε χτες αντιπροσωπεία των σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Εκ μέρους των εργαζομένων, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Σ. Πουλικόγιαννης μετέφερε στον αρμόδιο υπουργό ότι «δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να αλλάξουν χρήση οι χώροι της Ζώνης. Μπορεί να πεινάμε, να είμαστε άνεργοι χρόνια, στη Ζώνη κοντέινερ δεν θα μπει».

Υπενθυμίζεται ότι ο σχεδιασμός για το λιμενικό σύστημα της Αττικής, προβλέπεται οι εγκαταστάσεις ναυπηγοεπισκευών στο Πέραμα, σε συνδυασμό με το τμήμα του Ικονίου, τις εγκαταστάσεις του λιμανιού της Ελευσίνας και το εμπορευματικό κέντρο του Θριασίου, θα μετατραπούν σε ενιαίο σύνολο εμπορευματικών και συνδυασμένων μεταφορών. Οι εργαζόμενοι απαίτησαν να χωροθετηθεί η Ζώνη με νομοθετική ρύθμιση, να ανοίξουν τώρα τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά με ευθύνη της κυβέρνησης, γιατί χωρίς τα οργανωμένα ναυπηγεία, η Ζώνη δεν μπορεί να ζήσει και να μην προχωρήσει η παραπέρα ιδιωτικοποίηση του λιμανιού.

Ο υπουργός παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με τα Ναυπηγεία, το απέδωσε όμως στις αποφάσεις της ΕΕ «που φέρνουν εμπόδια». Καθορίστηκε νέο ραντεβού για την ερχόμενη βδομάδα. Για αύριο Πέμπτη, έχει προγραμματιστεί νέα κινητοποίηση από τους εργαζόμενους της Ζώνης. Στις 10 το πρωί θα συγκεντρωθούν στην Ομόνοια και θα κάνουν πορεία στο υπουργείο Εργασίας, διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα για την προστασία των ανέργων. Σταθμός της δράσης τους, όπως έχει ανακοινωθεί, θα είναι η απεργία στις 6 Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ