Τετάρτη 16 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Νέες μειώσεις στην τιμή της Ενέργειας για τους βιομηχάνους

Το ΚΚΕ καταψήφισε επί της αρχής το ν/σ και κατέθεσε τροπολογία για την κατάργηση των φόρων κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης

Εξασφαλίζουν φτηνή ενέργεια στους βιομηχάνους και αφήνουν στην παγωνιά το λαό

Eurokinissi

Εξασφαλίζουν φτηνή ενέργεια στους βιομηχάνους και αφήνουν στην παγωνιά το λαό
Η διασφάλιση των κερδών των μονοπωλίων και η διαχείριση του ανταγωνισμού στην άναρχη μεταξύ τους διαπάλη για την κατάκτηση μεριδίων της αγοράς είναι το μόνο μέλημα που έχουν οι διατάξεις του κυβερνητικού νομοσχεδίου για τις «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας» που από χτες συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής.

Καταψηφίζοντας επί της αρχής η εισηγήτρια του ΚΚΕ Δ. Μανωλάκου τόνισε ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που ουσιαστικά δημιουργήθηκε για να βρεθεί φόρμουλα μείωσης της τιμής στην Ενέργεια προς τη βιομηχανία, που είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση στους βιομηχάνους, και υπογράμμισε:

«Δεν ισχύει το ίδιο για τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας που ξεπαγιάζει από την άγρια πολιτική σας και το ακριβό πετρέλαιο. Γι' αυτό το ΚΚΕ κατέθεσε τροπολογία, που είναι σχετική με το αντικείμενο του νομοσχεδίου, για την άμεση κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης αλλά και του ΦΠΑ που επιβαρύνει τόσο το πετρέλαιο θέρμανσης όσο και το φυσικό αέριο για οικιακή χρήση. Την τροπολογία αυτή ζητάμε από τους συναδέλφους να την ψηφίσουν για να μην ξεπαγιάσει ο κόσμος γιατί κανένα ουσιαστικό αντίκρυσμα δεν έχει η κυβερνητική ανακοίνωση που διατηρεί ακέραιη τη φοροληστεία, αφού δεν έχει αντίκρυσμα ούτε η προκαταβολή για το 25% της επιδότησης, ούτε η διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων και βέβαια δε συμπεριλαμβάνει τη φτώχεια που κρύβεται στα διαμερίσματα των πολυκατοικιών».

Οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, τόνισε, ωφελούν τους μονοπωλιακούς ομίλους και όχι τα λαϊκά συμφέροντα και καταψηφίζουμε επί της αρχής αφού για εμάς ο σχεδιασμός και η διαχείριση αυτού του ενεργειακού τομέα θα πρέπει να γίνεται από έναν αποκλειστικά ενιαίο κρατικό φορέα Ενέργειας όπου οι πρώτες ύλες, τα μέσα παραγωγής, τα δίκτυα μεταφοράς και διανομής του ενεργειακού τομέα θα αποτελούν κρατική κοινωνική ιδιοκτησία και μέσα σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο του συνολικού ενεργειακού σχεδιασμού, με γνώμονα τη λαϊκή ευημερία, μπορούν να συμβάλλουν αποτελεσματικά και οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Απαράδεκτη κυβερνητική τροπολογία για τους υπαλλήλους των ΑΕΙ

Ταυτόχρονα η Δ. Μανωλάκου κατήγγειλε την κυβέρνηση που έφερε στο νομοσχέδιο μια σειρά από άσχετες τροπολογίες που είναι ολόκληρα νομοσχέδια, όπως αυτή που τροποποιεί τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα, αφού η μη απογραφή υπαλλήλου θα θεωρείται παράπτωμα και θα τον θέτει αυτόματα σε αργία. Η συγκεκριμένη τροπολογία «φωτογραφίζει» στην παρούσα συγκυρία τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ και η Δ. Μανωλάκου τη χαρακτήρισε απαράδεκτη και ζήτησε την απόσυρσή της.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου και των τροπολογιών (ανάμεσά τους και της κυβερνητικής τροπολογίας για τη διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης σε κόμματα που στελέχη τους εμπλέκονται σε κακουργηματικές πράξεις) θα ολοκληρωθεί αύριο Πέμπτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ