Τετάρτη 16 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ - ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΪΝ 2-0
Και τώρα μπαράζ

Η Εθνική, χτες στο «Γ. Καραϊσκάκης», έκανε το καθήκον της. Κέρδισε - στην αυλαία του 7ου προκριματικού ομίλου για τα τελικά του Μουντιάλ 2014 - το Λιχτενστάιν με 2-0 (7' Σαλπίγγίδης, 81' Καραγκούνης). Ομως το δώρο που περίμενε από το Κάουνας, δεν ήρθε.

Η Βοσνία κέρδισε 1-0 (68' Ιμπίσεβιτς) τη Λιθουανία, διατήρησε την πρώτη θέση και σφράγισε το εισιτήριο που οδηγεί απ' ευθείας στα γήπεδα της Βραζιλίας. Οι «γαλανόλευκοι» ισοβαθμούν μαζί της, αλλά λόγω χειρότερης διαφοράς τερμάτων, κατατάσσονται δεύτεροι και θα διεκδικήσουν την πρόκριση σε αγώνα μπαράζ.

Η Εθνική, για έναν ακόμα αγώνα, δεν ήταν καλή. Παρά το γεγονός ότι όλα τα δεδομένα ήταν υπέρ της. Αντίπαλός της ήταν η πλέον αδύναμη ομάδα του ομίλου, προηγήθηκε νωρίς, όμως αδικαιολόγητα και ακατανόητα (περίπου μετά το 20λεπτο) «έκατσε». Ως το τέλος της αναμέτρησης, η απόδοσή της είχε σκαμπανεβάσματα. Εδωσε έτσι το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους - οι οποίοι δίκαια διαμαρτύρονται για μη καταλογισμό πέναλτι, σε χέρι του Σιόβα (21') - να απειλήσουν.

Οι διεθνείς ήταν στατικοί, με ελάχιστη ως καθόλου κίνηση χωρίς την μπάλα. Επίσης, σε πολλές φάσεις, χωρίς «καθαρό» μυαλό. Παρ' όλα αυτά, δημιούργησαν ευκαιρίες και το σκορ θα μπορούσε να ήταν ευρύτερο. Στο τρίτο (αδιάφορο) ματς του ομίλου Λετονία - Σλοβακία 2-2. Η βαθμολογία: Βοσνία (30-6), Ελλάδα (12-4) 25, Σλοβακία 13, Λιθουανία 11, Λετονία 8, Λιχτενστάιν 2.

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Βύντρα, Χολέμπας, Κατσουράνης, Σιόβας, Τζιόλης, Κονέ (46' Σάμαρης), Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς (69' Χριστοδουλόπουλος), Μήτρογλου (86' Αθανασιάδης).

ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΪΝ: Γιέλε, Ντέιβιντ Χάσλερ, Μπούργκεϊερ, Κάουφμαν, Ερλ, Ματίας Κρίστεν, Στόκλασα, Αντρέας Κρίστεν (82' Ερν), Νίκολας Χάσλερ, Ποβλερίνο, Βίιζερ.


  • Icon

    Εκτός της ελληνικής ομάδας ( που θα είναι στους ισχυρούς), πρόκριση μέσω των μπαράζ θα διεκδικήσουν Κροατία - Σουηδία - Ρουμανία - Πορτογαλία - Ισλανδία - Γαλλία - Ουκρανία . Η κλήρωση για τα ζευγάρια θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα (21/10) και οι αγώνες 15 και 19/11.
  • Η ομάδα των Ελπίδων - στον τρίτο αγώνα της, για τον 7ο προκριματικό όμιλο του EURO 2013/15 - κέρδισε στη Βαλέτα τη Μάλτα με 4-0 (17΄Ποτουρίδης πεν., 45'+, 90' Κολοβός, 90'+ ο Διαμαντάκος) ενώ είχε και δοκάρι στο 61' ο Διαμαντάκος. Επόμενες υποχρεώσεις της, το Νοέμβρη με Σουηδία και Πολωνία.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ