Πέμπτη 17 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Στις πέντε, οι δυόμισι!

Αξιόλογη μπορεί να θεωρηθεί η τρέχουσα βδομάδα όταν από τις πέντε νέες πρεμιέρες οι δυόμισι είναι σημαντικές! Το μισό πηγαίνει στην ταινία του Φρανσουά Οζόν «ΝΕΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΗ»... Εκπληκτική η «γραφή» της ρουμάνικης «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ». Χαμηλού κόστους ακτινογραφία της ελευθερίας, των δικαιωμάτων και της ισότητας, που προσφέρει η καπιταλιστική παλινόρθωση στους μη προνομιούχους «υπηκόους». Πολύ δυνατή -παρά τις ενστάσεις που θα μπορούσε να προβάλλει κάποιος για αφηγηματική χειραγώγηση- η αμερικάνικη «ΜΙΑ ΣΤΑΣΗ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ» με μια ιστορία που θα μπορούσε, τις εποχές της μετωπικής επίθεσης του συστήματος, να συμβεί στον καθένα από μας, στον άσπιλο κι αγγελικό δυτικό βέβαια, κόσμο...

Πρεμιέρα απόψε για το μέτριο αλλά φιλόδοξο αμερικάνικο θρίλερ επιστημονικής φαντασίας «RIDDICK» (2013) σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Τουόχι με τον Βιν Ντίζελ στον ομώνυμο ρόλο του επικίνδυνου «αντιήρωα» που εγκαταλειμμένος σχεδόν νεκρός σε έναν ακατοίκητο πλανήτη, βρίσκεται αντιμέτωπος με θανατηφόρα αρπαχτικά ζώα, με την επιβίωση να είναι η εκδίκησή του. Πρόκειται για «γενναιόδωρη» Β' ταινία -το τέταρτο αυτό μέρος της saga του πολεμιστή Riddick που άρχισε το 2000- και η μόνη της πραγματική φιλοδοξία είναι να διασκεδάσει το κοινό της. Βέβαια, γι' αυτούς που εκτιμούν τα σοφιστικέ παιχνίδια εξουσία, οι ταινίες της σειράς «RIDDICK» είναι ένα κρύο ντους!

Πρεμιέρα και για την τρίτη ταινία του σκηνοθέτη / σεναριογράφου Ρίτσαρντ Κέρτις «ΟΣΑ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ» (2013), μια βρετανική αισθηματική κομεντί, ένα αγγλοαμερικάνικο ρομάντζο στη βάση ενός boy-meets-girl (αγόρι - συναντά - κορίτσι) υλικού, διανθισμένου από επιφανειακά δευτερεύοντα θέματα για μωρά, οικογενειακές κρίσεις, συγκρούσεις αυτοκινήτων... Το αγόρι, ο Τιμ, ανακαλύπτει από τον εκκεντρικό πατέρα του, ότι έχει κληρονομήσει το χάρισμα των ανδρών της οικογένειας: να ταξιδεύει στο χρόνο - και να διορθώνει τα κακώς πεπραγμένα. Ετσι ο ίδιος ρίχνεται στη διόρθωση της μιας γκάφας μετά την άλλη. Το σενάριο βέβαια δεν κάνει καν προσπάθεια να εξηγήσει αυτή την παράξενη γενετική ιδιορρυθμία ή, μάλλον, τη σεναριακή αυθαιρεσία, την οποία ο πρωταγωνιστής χρησιμοποιεί κρυφά, αποκλειστικά για να γοητεύει τις κοπέλες μεταμορφωμένος σε ιδανικό σύντροφο... Καλή θέαση!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ