Πέμπτη 17 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΒΙΑ, ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΙ»
Προσπάθεια στοχοποίησης του λαϊκού κινήματος

...και παράλληλης νομιμοποίησης της ταξικής βίας του αστικού κράτους

Στην κυβερνητική προσπάθεια καλλιέργειας κλίματος εκφοβισμού του λαϊκού κινήματος, ενόψει των νέων βάρβαρων μέτρων, εντάσσεται και η χτεσινή εκδήλωση που οργάνωσε η ΝΔ με θέμα «Βία, πολίτες και θεσμοί». Οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας, και Δικαιοσύνης, Χ. Αθανασίου, στις ομιλίες τους επιχείρησαν να ταυτίσουν τους μαζικούς, ταξικούς αγώνες ενάντια στη βάρβαρη κυβερνητική πολιτική με τα εγκλήματα της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, αλλά και την προβοκατόρικη δράση που οργανώνεται και αξιοποιείται από παρακρατικούς και κρατικούς μηχανισμούς, κινούμενοι ουσιαστικά στη γραμμή που έδωσε ο πρωθυπουργός μιλώντας την προηγούμενη Παρασκευή στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ.

Ο Χ. Αθανασίου υποστήριξε ότι «η βία εμφανίστηκε με πολλές μορφές και προκλήθηκε είτε από μεμονωμένους πολίτες είτε από οργανωμένες ομάδες».

Αξιοποιώντας τη δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, ο υπουργός Δικαιοσύνης επανέλαβε τη μόνιμη κυβερνητική επωδό, ότι «η βία δεν μπορεί να είναι ανεκτή, όποιος και αν την προκαλεί, ανεξαρτήτως πολιτικής, κοινωνικής προέλευσης και συγκυριών (...) Δεν δεχόμαστε το διαχωρισμό μεταξύ "καλής" και "κακής" βίας και την τάση ιδεολογικοποίησης εγκληματικών ενεργειών που θίγουν έννομα αγαθά και τη συνοχή της κοινωνίας».

Ο ίδιος, προσπαθώντας να εξωραΐσει τη βία του αστικού κράτους και να τη νομιμοποιήσει στις λαϊκές συνειδήσεις αποκρύβοντας τον ταξικό της χαρακτήρα, ισχυρίστηκε: «Ορισμένοι αναφέρονται σε ασαφείς έννοιες, όπως "θεσμική βία", προσπαθώντας να αναιρέσουν την αυτονόητη στο δημοκρατικό πολίτευμα κυριαρχία της Δημοκρατίας επί της τήρησης της τάξης. Την έννοια αυτή δεν μπορούμε να την αποδεχτούμε, γιατί δεν μπορούμε να απόσχουμε ως κοινωνία και ως κυβέρνηση από την αρχή του Κράτους Δικαίου».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης προανήγγειλε επίσης την ενίσχυση του αντιδραστικού νομικού πλαισίου, καθώς με πρόσχημα την «καταστολή της βίας» ανέφερε ότι τόσο το λεγόμενο «αντιρατσιστικό νομοσχέδιο», όσο και το υπάρχον νομικό πλαίσιο επανεξετάζονται «κάτω από την οπτική της εναρμόνισης με τα σύγχρονα διεθνή κείμενα και της αξιολόγησης με τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας».

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας, μία μέρα μετά την αναφορά του ότι «δεν τελείωσε με τη "17Ν" η τρομοκρατία», επιχείρησε να προσδώσει χαρακτήρα μαζικού φαινομένου στην προβοκατόρικη δράση που αντικειμενικά εξυπηρετεί σχεδιασμούς του κράτους ενάντια στο λαϊκό κίνημα. Χαρακτηριστικά, ισχυρίστηκε ότι το φαινόμενο της «τρομοκρατίας» σήμερα στη χώρα δεν είναι ίδιο με τη δομή «της "17 Νοέμβρη"», αφού, όπως ισχυρίστηκε, υπάρχει «ένας ευρύτερος χώρος, ο οποίος αριθμεί ορισμένες, λίγες μεν, αλλά χιλιάδες ατόμων, τα οποία φλερτάρουν με την ιδέα μίας εσωτερικής τρομοκρατίας».

Αξιοποιώντας προβοκατόρικες ενέργειες, αλλά και την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, κατέληξε στο βολικό για το αστικό σύστημα συμπέρασμα ότι «το γενικό φαινόμενο της βίας στην κοινωνία πρέπει να το αντιμετωπίσουμε από το γιαούρτι μέχρι το γκαζάκι, μέχρι τη βόμβα. Είναι καιρός να το αντιμετωπίσουμε τώρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ