Παρασκευή 18 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ
Εισαγγελείς στα πανεπιστήμια, αποφασισμένοι οι εργαζόμενοι

Εντείνει με όλους τους τρόπους η κυβέρνηση την καταστολή στον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων, στέλνοντας τους εισαγγελείς στα πανεπιστήμια.

Μπαίνοντας σε εφαρμογή η εισαγγελική παρέμβαση που είχε παραγγείλει το υπουργείο Παιδείας το προηγούμενο διάστημα από τον Αρειο Πάγο, κλήθηκαν και κατέθεσαν ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τα μέλη της Συγκλήτου και η πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού, σχετικά με τις αποφάσεις για τη συμβολική αναστολή λειτουργίας του ιδρύματος και την απεργία που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι διεκδικώντας το δικαίωμά τους στην εργασία. Παράλληλα, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καλείται να καταθέσει για την αποστολή ελλιπών στοιχείων των εργαζομένων. Το γεγονός καταγγέλλει με ανακοίνωσή της και η ΚΟΒ ΑΕΙ Ιωαννίνων του ΚΚΕ.

Αντίστοιχα, προκαταρκτική έρευνα διέταξε ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκειμένου να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος σε βάρος της διοίκησης του ΑΠΘ, μετά την άρνηση των πρυτανικών αρχών να συντάξουν καταλόγους με τα ονόματα των προς διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων. Τις προηγούμενες μέρες, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, απευθυνόμενος με έγγραφό του προς τη διοίκηση του ΑΠΘ, ζήτησε να μάθει γιατί δεν αποστέλλονται στο ΑΣΕΠ οι κατάλογοι με τα προσόντα των υπό διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος. Απαντώντας, η διοίκηση του ΑΠΘ επικαλέστηκε πρακτική αδυναμία να συνταχθούν οι κατάλογοι λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου.

Από τη μεριά τους οι εργαζόμενοι διατρανώνουν την απόφασή τους να μην κάνουν πόντο πίσω, να μην υποκύψουν στην καταστολή και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης και να μην αποστείλουν τα στοιχεία τους.

Χτες, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθήνας και του ΕΜΠ συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και έκαναν πορεία μέχρι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Στο πλευρό τους ήταν φοιτητές, δυναμικό μπλοκ του ΜΑΣ και εκπαιδευτικοί.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων θα προχωρήσουν σήμερα και τις επόμενες μέρες σε νέες Γενικές Συνελεύσεις για να αποφασίσουν την περαιτέρω δράση τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ