Σάββατο 19 Οχτώβρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Απροκάλυπτη επίθεση στη συνδικαλιστική δράση

Καταδίκασε συνδικαλιστή και εργαζόμενο σε φυλάκιση και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, ύστερα από μήνυση εργοδότη

Επικίνδυνους δρόμους για την παραπέρα παρεμπόδιση και ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, ανοίγει η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, που καταδίκασε σε ένα χρόνο φυλάκιση και σε στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων για το ίδιο διάστημα, τον πρόεδρο του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού Λάρισας και έναν εργαζόμενο.

Οι δυο τους σύρθηκαν στα δικαστήρια μετά από μήνυση που κατέθεσε ο πρώην εργοδότης του πρώτου. Η μήνυση αφορούσε την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης σε βάρος του εργοδότη και ψευδορκία, σε δίκη που έγινε το 2007, μετά από αγωγή του εργαζόμενου, που διεκδικούσε από την εργοδοσία δεδουλευμένα και αποζημίωση. Στη δίκη αυτή, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού είχε καταθέσει ως μάρτυρας.

Το δικαστήριο απέρριψε την αγωγή του εργαζόμενου και στη συνέχεια η εργοδοσία κατέθεσε μήνυση σε βάρος του και σε βάρος του μάρτυρα συνδικαλιστή. Η απόφαση του δικαστηρίου (δεν έχει καθαρογραφεί για να γίνει γνωστό το σκεπτικό της) εκδόθηκε την Πέμπτη και η ποινή έχει ανασταλτικό χαρακτήρα (τρία χρόνια). Στην πραγματικότητα, δημιουργεί δεδικασμένο και κλίμα τρομοκράτησης σε βάρος όποιου εργαζόμενου και συνδικαλιστή αγωνίζεται ενάντια στην επιθετικότητα της εργοδοσίας, είτε αναγκαστεί να προσφύγει στα δικαστήρια, είτε όχι.

Ανακοινώσεις καταδίκης της δικαστικής απόφασης εξέδωσαν το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Ν. Λάρισας. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται σε μια περίοδο που στη Λάρισα πυκνώνουν οι μηνύσεις εργοδοτών εναντίον συνδικαλιστών, με στόχο την τρομοκράτηση συνολικά του κινήματος. Μπαράζ δικαστικών διώξεων εξελίσσεται σε βάρος συνδικαλιστών και για τις κινητοποιήσεις στα διόδια. Ανάμεσα σ' αυτούς που διώκονται, είναι ο Τάσος Τσιαπλές, πρόεδρος του ΕΚΛ, όλα τα μέλη της προηγούμενης διοίκησης του ΕΚΛ, καθώς και ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ