Πέμπτη 24 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ - ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
«Θέατρο κατ' οίκον» για μέλη προγράμματος απεξάρτησης

Από το ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ (το πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ για απεξάρτηση από αλκοόλ και τζόγο) σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο, ξεκινά φέτος η δράση «Θέατρο κατ' Οίκων». Πρόκειται για μια προσπάθεια να έρθει κοντά στη θεατρική πράξη ένα μεγάλο κομμάτι κόσμου που αδυνατεί να φτάσει ως τις θεατρικές σκηνές λόγω μεγάλης ηλικίας, αναπηρίας, νοσηλείας, παραμονής σε ίδρυμα ή εγκλεισμού σε σωφρονιστικό κατάστημα, καθώς και άτομα που λαμβάνουν υπηρεσίες απεξάρτησης. Με τη δράση αυτή συμμετέχουν στη θεατρική διαδικασία μέσα από δρώμενα που γίνονται στο χώρο τους.

Η σύμπραξη των δύο φορέων ξεκινά με ένα διαδραστικό θεατρικό εργαστήρι με τίτλο: «Αστεγος: Μια έννοια προς εξερεύνηση», το οποίο θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Θεραπευτικού Προγράμματος και θα απευθύνεται στα μέλη του, που λαμβάνουν υπηρεσίες απεξάρτησης από το αλκοόλ και τα τυχερά παιχνίδια.

Στην εποχή της κρίσης η ταυτότητα των αστέγων έχει αλλάξει δραματικά, αφού ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το σπίτι τους. Μέσα από θεατρικά κείμενα, ασκήσεις και τεχνικές θα επιχειρηθεί μια πολύπλευρη και βιωματική διερεύνηση του φαινομένου της εξάπλωσης του άστεγου πληθυσμού, με στόχο τη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση στο μείζον κοινωνικό πρόβλημα.

Ο πρώτος κύκλος περιλαμβάνει δύο συναντήσεις, στις 24 και 31 Οκτώβρη 2013 (στις 19.00).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ