Πέμπτη 24 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
Πρωτοβουλίες γονιών για τα προβλήματα στα σχολεία

Τη δέσμευση από πλευράς του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη ότι από αύριο, Παρασκευή, θα έχει λυθεί εν μέρει το οξυμένο πρόβλημα μεταφοράς των μαθητών απέσπασαν μετά από την κινητοποίησή τους γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί από το 3ο Γυμνάσιο Περάματος.

Οι παραπάνω, μαζί με την Ενωση Γονέων Περάματος, έκαναν δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας στον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά απαιτώντας λύση στο πρόβλημα μεταφοράς των μαθητών του 3ου Γυμνασίου και του Ειδικού Σχολείου. Οι γονείς ζητούν να μεταφέρονται τα παιδιά με μισθωμένο πούλμαν καθώς τώρα μαθητές ηλικίας 12 - 15 χρόνων πρέπει να διασχίζουν δύο δρόμους ταχείας κυκλοφορίας γνωστούς για την επικινδυνότητά τους. Ζητούν επίσης να μεταφέρονται οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου, «οι οποίοι προσπαθούν να βολευτούν από την "φιλανθρωπία" ιδιωτικών σχολείων του Περάματος και πάνε σχολείο "όποτε βολεύει"», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Ενωση Γονέων. Μετά τη συνάντηση, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι θα δρομολογηθούν ξανά δύο πούλμαν για το 3ο Γυμνάσιο Περάματος, ενώ για το Ειδικό Σχολείο δεν δεσμεύτηκε, λέγοντας ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τα τουριστικά γραφεία να αναλάβουν τη μεταφορά των μαθητών του.

Παράσταση διαμαρτυρίας στον δήμαρχο Μεταμόρφωσης διοργάνωσε χτες η Ενωση Γονέων με τη συμμετοχή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης» και μαθητών από σχολεία της περιοχής. Μαθητές έκαναν πορεία στους δρόμους της πόλης, ενώ αντιπροσωπεία των γονιών και των εκπαιδευτικών ζήτησε από τη δημοτική αρχή το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο που θα γίνει, να αφορά στα ζητήματα της Παιδείας.

Αμεση λύση στα προβλήματα του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας ζητά ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου και συγκεκριμένα λύση στο πρόβλημα μετακίνησης των παιδιών, δωρεάν παροχή των βιβλίων που σήμερα αγοράζουν, άμεση και έγκαιρη πρόσληψη προσωπικού, πιστοποίηση για το μουσικό όργανο που διδάχτηκαν στο μουσικό σχολείο. Θέτουν επίσης το ζήτημα της σίτισης που είναι απαραίτητη για τους μαθητές των μουσικών σχολείων, οι οποίοι έχουν διευρυμένο ωράριο, σημειώνοντας ότι η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση δεν προβλέπει καθόλου σίτιση. Τα αιτήματα των γονιών κατέθεσαν στη Βουλή ως αναφορά στον υπουργό Παιδείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης, Ελ. Γερασιμίδου και Θεοδ. Κωνσταντινίδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ