Πέμπτη 24 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΕΙ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σήμερα η κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας

Αύριο στις 2 το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου στο ΤΕΙ Αθήνας

Από παλιότερη κινητοποίηση σπουδαστών
Από παλιότερη κινητοποίηση σπουδαστών
Μπροστά στα εκρηκτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, οι σπουδαστές των ΤΕΙ κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν με πρωτοβουλία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, του Συλλόγου Σπουδαστών Νοσηλευτικής και του Συλλόγου Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών (ΣΓΤΚΣ), διεκδικώντας άμεσες λύσεις. Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, οι σπουδαστές των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά συγκεντρώνονται στο υπουργείο Παιδείας. Μαζί τους και το ΔΣ του Συλλόγου Εκτάκτων Εκπαιδευτικών του ΤΕΙ Αθήνας. Αύριο, στις 2 το μεσημέρι, δίνουν συνέντευξη Τύπου στον κεντρικό διάδρομο του ΤΕΙ Αθήνας προκειμένου να ενημερώσουν για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ηδη, οι πρώτες τρεις βδομάδες των μαθημάτων είναι αποκαλυπτικές για όσα θα επακολουθήσουν, καθώς κατά μέσο όρο, σε ένα τμήμα με 5 ή 7 μόνιμους καθηγητές αντιστοιχούν 500 σπουδαστές και περίπου 40 μαθήματα στο πρόγραμμα σπουδών. Σχεδόν κανένα εργαστήριο δεν έχει ξεκινήσει προς το παρόν! Οι λίστες αναμονής θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο! Οι σπουδαστές αναδεικνύουν και το ζωτικής σημασίας πρόβλημα της φοιτητικής εστίας. Υπενθυμίζεται ότι ήδη το ΜΑΣ έχει προτείνει την ανακαίνιση της εγκαταλειμμένης πρώην μαθητικής εστίας Αγ. Αναργύρων, που βρίσκεται εντός του Πάρκου Τρίτση και μπορεί να στεγάσει άμεσα περίπου 100 σπουδαστές.

Από τη μεριά του, το ΔΣ του Συλλόγου Εκτάκτων Εκπαιδευτικών του ΤΕΙ Αθήνας επισημαίνει τις μεγάλες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, με σοβαρότατα προβλήματα στη φοιτητική μέριμνα, που οδηγεί χιλιάδες φοιτητές σε διακοπή σπουδών, με παραπέρα μειώσεις στην κρατική χρηματοδότησή τους, με μειώσεις (απολύσεις - διαθεσιμότητες) διοικητικών υπαλλήλων, αλλά και με την προσπάθεια παραπέρα εφαρμογής του νόμου 4009/11, που βαθαίνει την επιχειρηματική λειτουργία του πανεπιστημίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ