Πέμπτη 24 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ
Απέκλεισε το Συνδικάτο Φαρμάκου από το Συνέδριο!

Η ηγεσία (ΠΑΣΚΕ με άλλο όνομα) του Εργατικού Κέντρου Θήβας απέκλεισε από το συνέδριό του το Συνδικάτο εργαζομένων φαρμάκου - καλλυντικού και συναφών επαγγελμάτων Βοιωτίας - Εύβοιας και περιοχής Αυλώνα. Το έκανε μάλιστα με εντελώς προσχηματικές δικαιολογίες, όπως ότι κατά τη διάρκεια των αρχαιρεσιών του συνδικάτου, την μία μέρα ο δικαστικός αντιπρόσωπος δεν ήταν από τη Θήβα, αλλά από τη Χαλκίδα και πως αντί για 7μελή διοίκηση, το συνδικάτο έχει 5μελή!

Αυτό καταγγέλλει η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ). «Η πλειοψηφία του ΕΚ Θήβας δεν δέχεται καν να εγγράψει στη δύναμη του ΕΚ ένα κλαδικό συνδικάτο, που εκπροσωπεί τους εκατοντάδες εργαζόμενους στα εργοστάσια και στις άλλες επιχειρήσεις φαρμάκου και καλλυντικού, φαρμακαποθήκες, φαρμακεία της περιοχής. Είναι προφανές ότι ο ταξικός προσανατολισμός του Συνδικάτου και η συσπείρωσή του στο ΠΑΜΕ ενοχλεί την παράταξη της πλειοψηφίας στο ΕΚ Θήβας», σημειώνει η ΟΕΦΣΕΕ.

«Την ίδια στιγμή, από τις δυνάμεις της πλειοψηφίας, ο απερχόμενος αντιπρόεδρος του ΕΚΘ Κώστας Παπαβλάχος έχει ψηφίσει σε 3 σωματεία και για 2 ομοσπονδίες», καταγγέλλει η Γραμματεία Θήβας του ΠΑΜΕ και παραθέτει συγκεκριμένα στοιχεία. Παραθέτοντας εξίσου συγκεκριμένα στοιχεία, καταγγέλλει ότι και το μέλος της πλειοψηφίας του απερχόμενου ΔΣ του ΕΚΘ, Μεγαρίτης Σπύρος, έχει επίσης ψηφίσει σε 3 σωματεία και για 2 ομοσπονδίες.

«Προφανώς, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πώς θα χρησιμοποιούν το ΕΚΘ για να συνδιαλέγονται με την εργοδοσία, τους κομματικούς μηχανισμούς, την τοπική διοίκηση κ.α., όπως έκαναν μέχρι σήμερα. Για τον ίδιο λόγο ζητούν την ψήφο σας και οι άλλες παρατάξεις», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θήβας του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ