Παρασκευή 25 Οχτώβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ 2013
Με διευρυμένη σύνθεση συνεδρίασε το ΔΣ της ΟΒΣΑ

Συζητήθηκαν μέτρα για την καλύτερη οργάνωση της συμμετοχής των ΕΒΕ στις κινητοποιήσεις στις 3 και 6 Νοέμβρη

Με την παρουσία δεκάδων συνδικαλιστών, οι οποίοι αντιπροσώπευαν την πλειοψηφία των Σωματείων - μελών της, συνεδρίασε τη Δευτέρα το ΔΣ της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, με θέμα την αγωνιστική ετοιμότητα των Σωματείων, για να εμποδιστούν οι απειλούμενες από την κυβέρνηση κατασχέσεις σε όσους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ χρωστάνε στο Ταμείο, στις Τράπεζες ή την Εφορία και την οργάνωση της κινητοποίησης στις 6/11/2013, στο πλαίσιο της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας.

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε η συμμετοχή των σωματείων της ΟΒΣΑ στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στις 6 Νοέμβρη στις 10.30 το πρωί στην Ομόνοια. Η προσυγκέντρωση ορίστηκε για τις 10 το πρωί στην Πλατεία Κάνιγγος. Τα βασικά αιτήματα, με τα οποία συμμετέχουν στην κινητοποίηση οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ είναι ανάμεσα σε άλλα:

Καμιά κατάσχεση σπιτιού της λαϊκής οικογένειας. Πάγωμα των χρεών χωρίς προσαυξήσεις, όσο διαρκεί η οικονομική κρίση. Μείωση της εισφοράς χωρίς μείωση της σύνταξης. Αποποινικοποίηση των χρεών στον ΟΑΕΕ. Επίδομα ανεργίας στους αυτοαπασχολούμενους που έκλεισαν, που να καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες, χωρίς αποκλεισμούς. Σφράγισμα των βιβλιαρίων ασθενείας για όλους χωρίς προϋποθέσεις. Κατάργηση του πρόσφατου νόμου, για την Κυριακή αργία, την Κυριακή να παραμένουν τα μαγαζιά κλειστά. Οχι στο τρομοκρατικό μέτρο αφαίρεσης του ΑΦΜ. Οχι στην απελευθέρωση των επαγγελματικών μισθώσεων.

Ομόφωνα αποφασίστηκε και η συμμετοχή της Ομοσπονδίας και των Σωματείων της στην κινητοποίηση μαζί με τους Εμποροϋπαλλήλους στις 3 Νοέμβρη, ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Κοινή διαπίστωση ήταν ότι οι συνδικαλιστικές ηγεσίες στις τριτοβάθμιες οργανώσεις ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ ουσιαστικά συμπορεύονται με την ασκούμενη βάρβαρη πολιτική, που είναι υπέρ των μονοπωλίων, που κλείνει τα μικρά μαγαζιά, καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις των εργαζομένων, εμπορευματοποιεί την Υγεία και την Παιδεία, κατεδαφίζει το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ