Παρασκευή 25 Οχτώβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΙΝΤΕΡΠΟΛ
Διευρύνεται το εμπόριο ανθρώπων

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.--

Καταναγκαστική εργασία, πορνεία, εμπόριο οργάνων: Η εκμετάλλευση των ανθρώπων ήταν το κεντρικό θέμα των εργασιών της 82ης Γενικής Συνέλευσης της Ιντερπόλ που πραγματοποιήθηκε στην Καρταχένα της Κολομβίας, λιμάνι που υπήρξε το κέντρο διακίνησης των σκλάβων της εποχής της αποικιοκρατίας.

Ο γγ της Ιντερπόλ, Ρόναλντ Ρομπλ, σημείωσε πως η διακίνηση ανθρώπων για καταναγκαστική εργασία, σεξουαλική εκμετάλλευση, συμμετοχή σε κυκλώματα λαθρεμπορίας οργάνων ή εγκληματικών δραστηριοτήτων είναι «μία από τις μεγαλύτερες μάστιγες», με την εμπορευματοποίηση της ανθρώπινης ζωής να κάνει διεθνώς τζίρο το χρόνο πάνω από 32 δισ. δολάρια! Βέβαια, ο εκπρόσωπος της διεθνούς αστυνομίας δεν συνδέει αυτό το φαινόμενο με την ίδια την καπιταλιστική βαρβαρότητα που είναι η αιτία της εμπορευματοποίησης των πάντων.

Ο επικεφαλής της ΙΝΤΕΡΠΟΛ για τη Νότια Αμερική, Ραφαέλ Πένια, σημείωσε ότι το εμπόριο ανθρώπων «συνοδεύεται και από άλλες εγκληματικές δραστηριότητες», όπως το ξέπλυμα χρήματος και το εμπόριο ναρκωτικών, προσθέτοντας ότι «εμπόριο ανθρώπων υπάρχει σε κάθε χώρα, καθώς ορισμένες χώρες παρέχουν θύματα, προφανώς οι φτωχότερες, άλλες χρησιμοποιούνται ως δίαυλοι διακίνησης, και άλλες είναι οι προορισμοί όπου βρίσκονται οι θύτες».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάσθηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης της Ιντερπόλ, οι «σύγχρονοι σκλάβοι» ανέρχονται σε τουλάχιστον 21.000.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ