Τετάρτη 30 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
Επεκτείνεται η «αξιολόγηση» στα σχολεία

Βήμα στη διαμόρφωση του «νέου» σχολείου αποτελεί η απόφαση του υπουργείου Παιδείας για γενίκευση σε όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της «Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Εργου» και της «Αυτοαξιολόγησης», που εφαρμόστηκε μέχρι τώρα πιλοτικά.

Η αξιολόγηση αποτελεί το εργαλείο για την οικοδόμηση του νέου διαφοροποιημένου, ανταγωνιστικού σχολείου με επιχειρηματική λειτουργία. Είναι ο μοχλός, για να περάσουν αντιδραστικές αλλαγές στο χώρο της εκπαίδευσης, για τη σύνδεση των σχολείων με τους Δήμους και την τοπική κοινωνία, την κατηγοριοποίησή τους.

Σε πρώτη φάση, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση και επιμόρφωση των Σχολικών Συμβούλων και όλων των Διευθυντών Διευθύνσεων, για να ακολουθήσει σταδιακή ενημέρωση και επιμόρφωση όλων των Διευθυντών των σχολικών μονάδων της χώρας. Πρόκειται, μάλιστα, για ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτείται αδρά τη στιγμή που τα σχολεία και οι λαϊκές οικογένειες στενάζουν κάτω από το βάρος της υποχρηματοδότησης.

Το θέμα της συμμετοχής των στελεχών της εκπαίδευσης στο μηχανισμό που θα προωθήσει την «αξιολόγηση», ανέδειξαν οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στο χτεσινό ΔΣ της ΟΛΜΕ: Επανέφεραν την πρόταση για διαγραφή από τις ΕΛΜΕ των στελεχών της εκπαίδευσης που πλέον, με τα νέα καθήκοντα που τους αναθέτει το νομοθετικό πλαίσιο είναι ως θεσμός εξ αντικειμένου απέναντι στα συμφέροντα των εκπαιδευτικών. Την πρόταση απέρριψαν οι υπόλοιπες δυνάμεις που επιμένουν να σπέρνουν αυταπάτες στους εκπαιδευτικούς για το ρόλο των στελεχών εκπαίδευσης.

  • Συλλαλητήριο για την Παιδεία διοργανώνουν αύριο Πέμπτη στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ