Παρασκευή 1 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Σχέδια επέκτασης ισραηλινών εποικισμών

Εποικισμός στη Δυτική Οχθη
Εποικισμός στη Δυτική Οχθη
ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.--

Χιλιάδες κατοικίες σχεδιάζεται να ανεγερθούν σε ήδη υπάρχοντες εποικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα υποστηρίζει σε άρθρο της χτες η ισραηλινή εφημερίδα «Χααρέτζ» επικαλούμενη βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος «Λικούντ» του πρωθυπουργού Νετανιάχου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ανακοίνωση της ανέγερσης επιπλέον 1.500 κατοικιών στον εποικισμό Ραμάτ Σλόμο της ανατολικής Ιερουσαλήμ, που επιβεβαιώθηκε με σχετική ανακοίνωση για εκδήλωση ενδιαφέροντος από κατασκευαστικές εταιρείες την Τετάρτη, είναι ένα μόνο από τα τέσσερα εποικιστικά σχέδια που έχουν εγκριθεί. Τα υπόλοιπα τρία αφορούν, κατά την εφημερίδα, στην ανέγερση άλλων 3.360 κατοικιών σε όλη την κατεχόμενη περιοχή.

Η πληροφορία δεν επιβεβαιώθηκε επισήμως και αξιωματούχοι του υπουργείου Οικισμού υποστήριζαν ότι «υπάρχει σχεδιασμός αλλά όχι αποφάσεις» χωρίς, όμως, να διαψεύδει και κατηγορηματικά την εφημερίδα. Ηδη, η πρώτη απόφαση για τον εποικισμό Ραμάτ Σλόμο είχε καταδικαστεί από την Παλαιστινιακή Αρχή ως «πρόκληση» και ως «απόδειξη ότι το Ισραήλ και περιφρονεί το διεθνές δίκαιο και υποσκάπτει πλήρως τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις».

Εντός κατεχομένων, ο ισραηλινός στρατός επέδραμε κατά τη διάρκεια της νύχτας στο χωριό Καμπάτιγιε έξω από την Τζενίν για να «συλλάβει», όπως ανακοινώθηκε, υπόπτους. Βρέθηκε αντιμέτωπος με εξαγριωμένους κατοίκους που εκτόξευαν πέτρες και άρχισε να ρίχνει αληθινά πυρά, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας από τους κατοίκους, ο 22χρονος Αχμαντ Ταζαζάρ. Επίσης, σε άλλη επιδρομή στη Ραμάλα, συνελήφθησαν τρία υψηλόβαθμα στελέχη της «Χαμάς» δύο μόλις μέρες μετά από αντίστοιχη επιχείρηση σε Νάμπλους και Τουλκαρέμ όπου συνελήφθησαν άλλα 15 στελέχη της «Χαμάς» μεταξύ των οποίων δύο βουλευτές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ