Παρασκευή 1 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Διαδήλωση κατά των εξώσεων

ΡΩΜΗ.--

Με δακρυγόνα αντιμετώπισαν οι δυνάμεις καταστολής τους χιλιάδες διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν χτες το απόγευμα στο κέντρο της Ρώμης για να διαδηλώσουν υπέρ της υιοθέτησης πολιτικής προστασίας των πολιτών από τις εξώσεις, που έχουν αυξηθεί. Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να προσεγγίσουν το κτίριο της Βουλής στην πλατεία Μοντετσιτόριο και το κυβερνητικό μέγαρο αλλά βρέθηκαν αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Τραυματίστηκαν τέσσερις καραμπινιέροι και δύο διαδηλωτές. Την ίδια ώρα, εκπρόσωποι της κυβέρνησης Λέτα είχαν συνάντηση με την Ενωση Ιταλικών Δήμων προκειμένου να συζητήσουν τρόπους αντιμετώπισης του εντεινόμενου φαινομένου των εξώσεων, αλλά και των υψηλών τιμών των ενοικιαζόμενων σπιτιών.

Η χτεσινή διαμαρτυρία συνέπεσε με τη δημοσιοποίηση των νέων στοιχείων της ιταλικής Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας για την ανεργία στη χώρα, τα οποία καταγράφουν αύξηση της ανεργίας το Σεπτέμβρη στο 12,5%, δηλαδή κατά 0,1% από τον Αύγουστο και κατά 1,6% από πέρυσι το Σεπτέμβρη. Ρεκόρ καταγράφει και η ανεργία στους νέους, μεταξύ 15 - 24 ετών, που φθάνει πλέον το 40,4%, με αύξηση 0,2% από τον Αύγουστο και 4,4% από πέρυσι το Σεπτέμβρη.

Εξάρθρωση κυκλώματος απαγωγής παιδιών

«Διεθνές δίκτυο απαγωγής και εμπορίας παιδιών», κυρίως χωρισμένων ή εν διαστάσει ζευγαριών, εντόπισε και εξάρθρωσε η ιταλική αστυνομία. Οπως ανακοινώθηκε, στο δίκτυο εμπλέκονται μισθοφόροι από διάφορες χώρες αλλά και μια Ουκρανή πρώην πρωταθλήτρια της ιστιοπλοΐας, η Λαρίσα Μασκαλένκο. Η επιχείρηση εντοπίστηκε στο Παλέρμο και συνέδραμαν και οι αστυνομικές υπηρεσίες άλλων χωρών. Τέσσερις συλλήψεις έγιναν στη Σικελία. Εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν και για τρεις ξένους υπηκόους (δύο από τη Νορβηγία και έναν από τη Σουηδία). Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, η σπείρα φέρεται ότι ζητούσε μέχρι και 200.000 ευρώ από χωρισμένους γονείς που ήθελαν να αποσπάσουν τα παιδιά τους από την ή τον πρώην σύντροφό τους στον οποίο είχε αναθέσει τη φροντίδα του ανήλικου η δικαιοσύνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ